sada čekamo kritičare

Sergio Ramos nakon mjeseci oporavka napokon se vratio na teren. A ono što je prikazao protiv St. Etiennea malo tko je očekivao

29.11.2021 u 11:37

Bionic
Reading

Početkom studenog pojavila se vijest kako bi Sergio Ramos već u siječanjskom prijelaznom roku mogao napustiti PSG. Jer navijači nisu bili oduševljeni što mu toliko dugo traje oporavak, a navodno su isto počeli razmišljati i u klubu. Ovog vikenda je zaigrao u dvoboju kod St. Etiennea kojeg je PSG dobio 3:1

Jedan od najboljih svjetskih stopera, 35-godišnji Sergio Ramos, koji je dres Reala nosio od 2005. godine, ovog je ljeta dres Kraljevskog kluba zamijenio onim PSG-a. Jer nije se Ramos mogao nositi s činjenicom da mu nakon toliko godina vjernosti u Realu ne žele dati ugovor duži od jedne sezone.

Tako je pukla ta ljubav, a u PSG-u su bili spremni na takav rasplet, i uz Messija, uspjeli dovesti još jedno mega-ime. Naravno, ponudivši mu dvogodišnji ugovor. Očekivali su u PSG-u da će Ramos biti spreman za početak sezone, ali s oporavak se rastegnuo sve do studenog, što je već počelo ići na živce i navijačima ali i čelnicima kluba.

Podsjetimo, Ramos je posljednju utakmicu odigrao još u ožujku, protiv Elchea, a prije toga krenuli su problemi s ozljedama, koje očito nije uspio zaliječiti, pa je i nakon te utakmice morao na 'bolovanje'. 

Ipak, strpljenje se očito isplatilo, jer ovog je vikenda 35-godišnjak napokon zaigrao. A čim je na terenu proveo svih 90 minuta, znači da je ozljeda stvar prošlosti. Nogometno znanje u tom periodu bez igranja očito nije izgubio, jer ono što je pokazao protiv St. Etiennea bilo je na najvišoj razini.

Dakle, u tih 90 minuta bilo ga je gotovo nemoguće proći - oduzeo je pet lopti, dobio pet od sedam duela i napravio tek jedan, jedini prekršaj.

Ramos je posebno inspiriran bio i u igri prema protivničkom golu. Iznosio je loptu, često bio na suparničkoj polovini i slao dijagonalne duge lopte na desnu stranu terena prema Achrafu Hakimiju i Angelu Di Mariji. Točnije, poslao ih je devet, a čak sedam ih je došlo na željenu 'adresu'

Od 101 dodane lopte, 95 ih je bilo točnih (94%) i pokazao je da će PSG imati igrača na kojeg se može osloniti u najvažnijim trenucima.