atp umag

Serdarušić na najbolji način iskoristio pozivnicu za Umag te je stigao do svoje prve pobjede na ATP turnirima

16.07.2019 u 19:36

Bionic
Reading

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić (ATP - 290.) iskoristio je pozivnicu za glavni turnir 30. izdanja umaškog ATP turnira te protiv argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija (ATP - 161.) slavio sa 6-3, 6-3, što je 22-godišnjem Zagrepčaninu prva pobjeda na ATP turnirima u karijeri...

Nino Serdarušić je u prethodna dva pokušaja, 2016. i 2018. godine, oba u Umagu, gubio od Rusa Tejmuraza Gabašvilija i Nijemca Maximiliana Marterera, a treća pozivnica pokazala se sretnom i odlično iskorištenom.

Hrvatski tenisač je 29-godišnjeg Argentinca, koji je prošao dva kola kvalifikacija, ostavio bez prilike za oduzimanje servisa pa mu je po jedan 'break' u svakom setu bio dovoljan za pobjedu, no u drugom je dvaput slomio servis suparnika.

U prvom setu je Serdarušić do 'breaka' stigao u drugom gemu, a drug set je otvorio i zaključio oduzimanjem servisa tenisaču koji je hrvatskim ljubiteljima tenisa ostao u sjećanju kao pobjednik nad Marinom Čilićem u 1. kolu Roland Garrosa 2016. godine, kad je bio 166. na ATP ljestvici i došao do glavnog ždrijeba kroz kvalifikacije.

Serdarušić je odlično koristio prvi servis, izgubivši samo šest poena kad ga je pogodio, a na drugom servisu je imao gotovo 50 posto realizacije (9/19). Trungelliti s prvim servisom nije napravio nikakvu prednost, jer je ostao na 63 % realizacije (17/27).

Serdarušić će i u 2. kolu igrati protiv Argentinca, nakon što je Facundo Bagnis (ATP - 152.) svladao 7. nositelja Slovaka Martina Kližana (ATP - 61.) sa 4-6, 6-3, 7-5 preokrenuvši zaostatak od 2-5 u odlučujućem setu, u kojem je spasio i jednu meč-loptu.

Kližan je vodio 5-2, kod 5-3 propustio servis za pobjedu, a kod 5-4 na reternu propustio meč-loptu. Bagnis je nizom od pet gemova zaključio veliki preokret i prvi put ove godine došao do pobjede u glavnom ždrijebu ATP turnira.

  • +3
Borna Ćorić na zemlji Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bagnisu je ovo bio debi u glavnom ždrijebu umaškog ATP turnira. Serdarušiću i Bagnisu će to biti prvi dvoboj u glavnom ždrijebu ATP turnira, a našem tenisaču četvrti ATP meč uopće u karijeri. Do sada su jednom igrali na Challengeru u Urugvaju ove godine na zemljanoj podlozi, kad je Bagnis uvjerljivo slavio sa 6-0, 6-2.

Suparnika u 2. kolu saznao je i prvi nositelj turnira i 9. tenisač svijeta Fabio Fognini. Iznenađujuće lako u dvoboju dvojice Fogninijevih sunarodnjaka Stefano Travaglia svladao je Thomasa Fabbiana sa 6-3, 6-2.