sjajno pojačanje

Senzacija na Poljudu! Hajduk dovodi 'zaboravljenog' napadača Fiorentine

30.08.2017 u 18:53

Bionic
Reading

Teška ozljeda Marka Futacsa i odlazak Nikole Vlašića u Everton 'pokrenuli' su čelnike Hajduka koji u vrlo kratkom roku moraju pronaći adekvatna pojačanja. No, čini se kako je sportski direktor 'bilih' Mario Branco uspio popuniti redove svoje momčadi

Puno je posla na Poljudu nakon što je Nikola Vlašić sve dogovorio s Evertonom. Odlazak najboljeg igrača teško će 'bili' nadoknaditi, a uz sve to ih je zadesila i teška ozljeda Marka Futacsa kojeg čeka duža pauza nakon operacije koljena. No, redove 'bile' momčadi moraju se popuniti, a prijelazni rok tek što nije završio.

Spominjao se dolazak iskusnog portugalskog veterana Huga Almeide (33) koji pod svaku cijenu pokušava napustiti atenski AEK. No, Almeida je davno odigrao svoje najbolje utakmice, pitanje je koliko bi mu nastupi u Hrvatski Telekom Prvoj HNL bili novi izazov... Zato se sportski direktor Hajduka Mario Branco okrenuo alternativnim rješenjima.

A kako se sada čini, na Poljudu bi se mogao ukazati pomalo zaboravljeni napadač Fiorentine i povremeni hrvatski reprezentativac Ante Rebić (23)! U ljeto 2013. godine Rebić je kao jedan od najboljih igrača 1. HNL otišao u Fiorentinu no u redovima 'viola' nije se uspio nametnuti pa je završio na posudbi u Red Bull Leipzigu i Veroni. Prošlu je sezonu odigrao u momčadi frankfurtskog Eintrachta kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, koji je Rebića vodio na SP u Brazilu 2014.

U Bundesligi je odigrao 16 utakmica i zabio dva gola te se vratio u Fiorentinu, no čini se kako za njega niti ove sezone neće biti mjesta u slabašnoj postavi 'viola'. Jedno od rješenja je da Ante Rebić odradi sezonu posudbe baš u Hajduku i pokuša oživjeti karijeru. Uvjet je tek da produži ugovor s Fiorentinom i krene put - Splita.

A na Poljudu će ga u vrhu napada čekati dobro poznato lice - Ante Erceg. Njih su dvojica svojedobno u momčadi Splita činili možda i najopasniji napadački dvojac, bili su prava noćna mora za sve obrane. S njima dvojicom u napadu Hajduk bi dobio dodatnu širinu i ubojitost u ionako ofenzivnoj koncepciji trenera Joana Carrilla.