prometno u osijeku

Bivši napadač Dinama stigao u Gradski vrt, Perošević otišao u Mađarsku

30.08.2017 u 18:07

Bionic
Reading

Čelnici Osijeka predstavili su dva pojačanja, iz norveškog Haugesunda na tri je godine potpisao Haris Hajradinović, dok je nekadašnji napadač Dinama, Mirko Marić stigao iz mađarskog Videotona i u Gradskom vrtu bi trebao ostati pet godina...

U posljednjim satima prijelaznog roka u Osijeku je bilo vrlo prometno. Prvo je momčad napustio Antonio Perošević (25). Jedini klub za koji je igrao u dosadašnjoj karijeri bio je Osijek (124 utakmice, 32 gola), no vrijeme je da krene dalje te je potpisao za mađarsku Puskas Akademiju.

No, koliko god trener Zoran Zekić izgubio njegovim odlaskom, dobio je sjajne zamjene. Iz norveškog Haugesunda stigao je nekadašnji mladi reprezentativac BiH, ofenzivni veznjak Haris Hajradinović (23). Igrao je za Željezničar, Olimpic, Trenčin, Gent i zaprešićki inter, a potpisao je na tri godine.

  • +5
Cibalia Osijek 2:0 Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Drago mi je da sam član projekta Osijeka, dat ću svoj maksimum. U punom sam trenažnom procesu, stigao sam spreman jer je u Norveškoj sezona počela u ožujku. Gledao sam nekoliko utakmica Osijeka, vidio da se radi o kvalitetnoj momčadi. Najbolje se osjeća na poziciji ofenzivnog veznjaka', predstavio se Hajradinović i ponosno dodao:

'Ja sam Željino dijete, zna se da je u Sarajevu samo jedan klub.'

Drugo je pojačanje Mirko Marić (22) koji je nakon Širokog Brijega, Dinama i Lokomotive završio u mađarskom Videotonu iz kojeg je i stigao u Gradski vrt.

'Osijek je ambiciozan klub, nadam se da ću svojim igrama pokazati da mi je ovdje mjesto. Dosta dobro znam ekipu, igrao sam s dosta njih u Lokomotivi, poznajem i ligu i neće mi trebati puno vremena da se prilagodim. S Osijekom sam sve dogovorio u jednom danu', rekao je Marić.

  • +3
Europska liga, 4. pretkolo: Osijek - Austria B. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je s novopridošlim dvojcem dobio napadački širinu, Zekićeva će momčad sigurno u nastavku sezone igrati puno ofenzivnije. Ne zaboravimo da je i sam Zoran Zekić bio sjajan napadač...