NAKLON LEGENDI

Scolari: Da je Totti Brazilac, igrao bi u reprezentaciji

07.11.2013 u 22:06

Bionic
Reading

Luiz Felipe Scolari, izbornik brazilske reprezentacije, u izjavi za Gazzettu dello Sport je podosta govorio o talijanskoj reprezentaciji koju je umalo i sam preuzeo prije 12 godina

Istaknuo je Scolari da bi u svojstvu izbornika Italije poveo na Svjetsko prvenstvo 37-godišnjeg Francesca Tottija, kapetana Rome koja ove sezone briljira u talijanskom prvenstvu i drži vodeću poziciju. Inače, Totti trenutno ne igra zbog ozljede zadnje lože, a od dresa 'azzurra' se oprostio još 2006. godine, nakon što je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka u Njemačkoj.

'Jako volim Tottija. Igra dobro, ima kvalitetu i osjeća veliku bliskost s Romom. Njegova ljubav prema toj momčadi je nevjerojatna, mi Brazilci takvim stvarima dajemo veliku važnost. Da je Totti Brazilac, imao bi veliku šansu biti selektiran u reprezentaciju. No, on ima tu sreću da bi mogao biti dio jedne fantastične i spektakularne reprezentacije kakva je talijanska', rekao je Scolari.

'Svaki igrač koji nastupa za Italiju mogao bi također igrati i za Brazil. Kažem to sa sigurnošću jer Italija je također vrlo jaka reprezentacija', dodao je.

Istaknuo je i da bi mogao raditi u Seriji A nakon završetka posla s brazilskom selekcijom, koja je iduće godine domaćin Svjetskog prvenstva.

'Možda ću jednog dana raditi kao trener u Italiji. Sada me najviše zanima Svjetsko prvenstvo s Brazilom, nakon toga mi idućeg ljeta istječe ugovor i vidjet ćemo što će dalje biti. Talijanska reprezentacija? To je mamac za svakog trenera bilo koje nacionalnosti. Svatko bi volio voditi Italiju'.

Kao što je i on sam umalo uzeo tak posao 2002. godine.

'Tada sam razgovarao s ljudima iz vrha Talijanskog nogometnog saveza, postojala je šansa za postanem izbornik Italije, ali sam nakon toga otišao u Portugal'.