TVRDIO JE SUPROTNO

Santiago Bernabeu u šoku uoči zadnje utakmice sezone! Karim Benzema prelomio

04.06.2023 u 12:18

Bionic
Reading

Iako se nagađalo nekoliko dana kako bi Francuz Karim Benzema mogao napustiti madridski Real, isto tako Francuz je prije dva dana rekao kako se osjeća voljenim i da namjerava ostati

A sada, na dan utakmice posljednjeg kola LaLige, potvrđeno je iz Reala - kako Karim Benzema odlazi.

Evo Realova priopćenja.

Real Madrid i naš kapetan Karim Benzema dogovorili su se da će prekinuti njegovu briljantnu i nezaboravnu fazu igranja za naš klub.

Real Madrid želi pokazati svoju zahvalnost i svu svoju naklonost onome tko je već sada jedna od naših najvećih legendi.

Karim Benzema stigao je u naš klub 2009. godine, sa samo 21 godinom, i bio je temeljni igrač u ovom zlatnom dobu naše povijesti. Tijekom četrnaest sezona u kojima je branio naš štit i naš dres, osvojio je 25 naslova, rekordan broj za Real Madrid: pet Liga prvaka, pet klupskih svjetskih prvenstava, četiri europska Superkupa, četiri nalsova La Lige, tri Kupa kralja i četiri španjolska Superkupa.

Karim Benzema trenutačno je Ballon d'Or i UEFA-in igrač godine, a također je uvršten u FIFA FIFPRO Eleven i osvojio je Pichichi Trophy 2022. Nagrade primljene nakon jedne od najneobičnijih sezona u našoj povijesti, posebice u Champions ligi, u kojoj je naš kapetan igrao u nezaboravnim utakmicama koje su pomogle Real Madridu da u Parizu osvoji četrnaesti trofej u tom natjecanju, pri čemu je bio najbolji strijelac ovog natjecanja sa 15 golova.

Karim Benzema peti je igrač koji je najviše puta nosio naš dres sa 647 nastupa, a drugi je strijelac Reala svih vremena sa 353 pogotka. On je također drugi strijelac Real Madrida svih vremena u Ligi i Europskom kupu. A ujedno je i četvrti strijelac Lige prvaka u povijesti ovog natjecanja i četvrti strijelac u povijesti Lige.