ŽIVO U REALU

Real i Ancelotti razočarni ucjenom zvijezde, ali već su pronašli dva rješenja

04.06.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Pred madridskim Realom još je jedna utakmica ove sezone. Na svom će Santiago Bernabeuu od 18.30 sati dočekati Athletic Bilbao i nakon toga 'spustiti zavjesu'. A onda sva pozornost seli u urede, kako bi se Kraljevi što bolje ekipirali za novu sezonu. Jer ostati i bez prvenstva i Lige prvaka, za njih je neprirodno

U subotu je potvrđeno da Real napuštaju Marco Asensio, Eden Hazard i Mariano Diaz.

No, daleko je to još od kraja 'pražnjenja svlačionice'. Stvar je u tome da ima igrača koji bi željeli ostati (Luka Modrić, Toni Kroos), ali koji još uvijek nisu produžili ugovore. Navodno nije ništa sporno, ali dok ne stave potpis...

Također, ugovor ističe i Karimu Benzemi, 35-godišnjem francuskom napadaču, oko kojeg se vrti nekoliko verzija.

Prema jednoj, čelnicima kluba najavio je želju za odlaskom, a prema drugoj, uz koju ide i njegova izjava 'Zašto moram govoriti o budućnosti? Ja sam u Real Madridu. Ono što se govori dolazi s interneta, a internet nije stvarnost. Znam koliko me navijači Real Madrida vole. Osjećam to kad sam na terenu. Dajem sve od sebe za njih, uvijek. Uvijek govorim da igramo s 11 na terenu, ali i s ključnim faktorom, navijačima Real Madrida. Jako sam ponosan na svoj rad, uživam u svakom trenutku u Madridu. Odlazak na trening u Valdebebas nije posao. U mojoj je glavi - uživanje u Madridu. Jučer, danas i sutra'.

Prenoseći tu izjavu, Transfermarkt.es otkrio je i da Real ima mogućnost aktiviranja klauzule, odnosno automatsko produženje ugovora do 2024. godine. Navodno je ista već i realizirana.

Međutim, pitanje je koliko je ta informacija točna, jer ugledni novinar Marce Jose Felix Diaz, koji je jako blizak Realu, ove nedjelje piše o nešto drugačijem raspletu, i spominje krizni sastanak održan u subotu navečer, na kojem su sjedili čelnici kluba, odnosno dvije ključne osobe - trener Carlo Ancelotti i predsjednik Florentino Perez.

Navodno su ljuti i razočarani što Benzema nije dobrovoljno produžio ugovor, već kalkulira, ili čak bolje rečeno, ucjenjuje s 'bolesnom' ponudom iz Saudijske Arabije.

O svemu tome očito će se pričati tek nakon današnje utakmice protiv Baska.

Ali zato se već smišlja plan 'B'. Prema njemu, Harry Kane bio bi prva opcija Kraljeva. Ukoliko Benzema uistinu napusti Madrid.

No, da se nadaju pozitivnom raspletu, odnosno njegovom ostanku još barem sljedeću sezonu, jasno je iz Perezove poruke Kylianu Mbappéu, kojeg bi Real u tom slučaju rado doveo u ljeto 2024. godine. Uz uvjet, da se Mbappé krajem ove godine i formalno, to jest potpisom predugovora obveže Realu.