Doc Rivers odmah prostao

Samo tri dana nakon što mu je milijarder Steve Ballmer uručio otkaz i isplatio otpremninu, poznati trener već je pronašao novi posao; je li ovo iznenađenje?

02.10.2020 u 11:09

Bionic
Reading

Samo tri dana nakon što je napustio klupu Los Angeles Clippersa, iskusni američki košarkaški stručnjak Doc Rivers (58) imenovan je glavnim trenerom Philadelphia 76ersa s kojima je potpisao petogodišnji ugovor

Rivers je vodio Clipperse od 2013. godine, a klub je napustio nakon što je nedavno ispao u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije od Denver Nuggetsa sa 3-4 u pobjedama ispustivši vodstvo od 3-1. To je bio već treći slučaj u Riversovoj karijeri da ispušta vodstvo od 3-1 u pobjedama u jednoj seriji doigravanja, dok se niti jednom drugom treneru to nije dogodilo više od jednom.

Ambiciozni vlasnik kluba Steve Ballmer, milijarder koji je bio čelni čovjek MicroSofta, uručio mu je otkaz i uredno isplatio otremninu. Očito nije mogao podnijeti način na koji su ispali iako su imali 'tri meč lopte.'

Tijekom 21 sezone provedene na klupi neke NBA momčadi Rivers je u ligaškom dijelu sezone ostvario omjer pobjeda i poraza 943-681, no u doigravanju je taj omjer samo 91-89 iako je 2008. godine s Boston Celticsima osvojio naslov, a dvije godine kasnije je s istom tom momčadi stigao do finala.

Na klupi Sixersa Rivers će zamijeniti Bretta Browna koji je otpušten krajem kolovoza nakon ispadanja u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije u kojemu su ih Boston Celticsi 'pomeli' sa 4-0.

Z amnoge je ovo iznenađenje jer još nekoliko klubova, koji po profilu više odgovaraju Riversu, bilo je u potrazi za trenerom. No, glavni menadžer Sixersa Elton Brand nije želio riskirati i odmah je kontaktirao Riversa.