NBA finale

Lakersi pregazili Miami uz šutersku večer kakva se rijetko viđa; vijest o ozljedi Slovenca Dragića dotukla je suigrače

01.10.2020 u 08:54

Bionic
Reading

Favorizirani Los Angeles Lakersi uvjerljivo su slavili u prvoj utakmici finala NBA svadavši u srijedu navečer u karantenskom balonu u Orlandu Miami Heat sa 116:98

Miami Heat je poveo sa 13 koševa u prvoj četvrtini no ta je prednost kratko trajala jer su Lakersi zabili 11 trica i zatvorili taj dio utakmice sa rezultatom 31:28 u svoju korist. Nakon trice Markieffa Morrisa pet minuta prije kraja druge četvrtine Lakersi vide 54-43, a vodstvo su povećali na 65:48 na poluvremenu.

Lakers su nastavili s pritiskom, a Heat je ostao bez sdva svoja igrača - zbog ozljede su teren napustili Goran Dragič (stopalo) i Bam Adebayo (rame). Posebno je zabrinjavajuća ozljeda stopala Dragića koji je prema nekim neslužbenim informacijama izgubljen za preostale utakmice što je za Miami velik udarac. Tako je tijekom stanke u poluvremenu vijest o ozljedi Slovenca Dragića dotukla sve njegove suigrače

Dragič, vodeći strijelac Miamija u postsezoni, ozlijedio je stopalo u drugoj četvrtini, dok je Adebayo izašao iz igre u trećoj četvrtini zbog ozljede ramena nakon dva sudara s centrom Lakersa Dwightom Howardom.

Najbolji strijelac utakmice i Lakersa bio je Anthony Davis sa 34 ubačaja i devet skokova, a LeBron James, kojem je ovo peeseta finalna NBA utakmica je ubacio 25 koševa uz 13 skokova i devet asistencija. Dodajmo kako su Lakersi ubacili 15 trica uz 40% uspješnosti od čega je palo čak 11 u prvom poluvremenu. Bila je to šuterska večer kakva se rijetko viđa!

Kod Heata je Jimmy Butler zabio 23 koša, dok je Kendrick Nunn utakmicu završio sa 18 kopeva, a Tyler Herro sa 14.

Utakmicu su kao virtualni navijači s praznih tribina "pratili" bivši američki predsjednik Barack Obama, zatim Shaquille O'Neal koji je 15 puta biran u All-Star momčad te NBA legenda Kareem Abdul-Jabar. Druga utakmica serije se igra u petak.

NBA finale:

Los Angeles Lakers - Miami Heat 116-98 (LA Lakers vodi 1-0 u seriji na četiri pobjede)