jedna utakmica mijenja sve

Sada je jasno zašto Zinedine Zidane ne može bez Luke Modrića; veliki preokret u karijeri Realovog drugog Luke, Jovića?

01.10.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Madridski Real u srijedu je odigrao svoju treću prvenstvenu utakmicu ove sezone, a 'kraljevi' su do tri boda došli minimalnom pobjedom protiv Valladolida

Madridski Real tek se 'zahuktava' i polako hvata formu. Pa do pobjeda stiže na ne baš dominantan način. Međutim, igračka klasa koju ima Zinedine Zidane očito je dovoljna, pa zasad legendarni Francuz još ne diže paniku.

Nas posebno veseli da je jednu od ključnih rola opet odigrao kapetan reprezentacije, 35-godišnji Luka Modrić, koji je na terenu proveo cijelu utakmicu. Što je i posve razumljivo s obzirom na to da je Toni Kroos van stroja zbog ozljede.

Modrićeva statistika izgledala je izvrsno, a hrvatski veznjak imao je 92 posto točnih dodavanja, precizno je bilo četiri od pet dugih lopti, a također je imao šest od devet uspješnih driblinga te deset osvojenih duela u 14 pokušaja.

Sve to bilo je dovoljno novinarima Marce da ga nahvale.

'U izostanku Tonija Kroosa, Hrvat je startao te još jednom pokazao svoju kvalitetu s loptom u nogama. Kad bi Real Madrid nešto i stvorio u igri prema naprijed, što i nije bilo često, sve je kretalo od Modrića', piše u Marcinom opisu Modrićeve igre.

Zanimljivo, u sličnom je tonu opisana i igra Luke Jovića, 22-godišnjeg srpskog napadača, koji je u ljeto 2019. godine preselio iz Eintrachta u Real za 60 milijuna eura. Međutim, u prvoj godini među 'kraljevima', Jović nije opravdano uloženo i često se spominjalo kako bi ga trener Zidane mogao poslati na posudbu, ili čak prodati.

Ipak, Jović je u zadnje dvije utakmice ušao od prve minute. S time da je protiv Valladolida igrao do 58. minute, kada je umjesto njega ušao kasnije strijelac Vinicius Junior.

Jović je u tom periodu imao tri velike prigode, ali ni jednom nije bio precizan.

'Drugi put uzastopno Jović je u prvoj postavi što se nije dogodilo od siječnja. Dobio je novu priliku pokazati koliko vrijedi i da se izbori za ostanak u momčadi. Bio je snažan u svom nastupu. Imao je veliku priliku za gol, ali unatoč tome što je bio sâm, pucao je preko gola. Imao je i još jednu priliku kada je pogodio vanjski dio mreže', opisao je izvjestitelj Marce te dodao.

'Nije ni imao sreće, jer je njegov sjajan udarac glavom bio obranjen. Iznenadila je promjena u trenucima kada je dobro igrao, možda i svoju najbolju utakmicu u Real Madridu', završio je španjolski novinar.

Znači li sve ovo da će mu Zidane pružiti novu priliku, ili se može u preostalih par dana do kraja prijelaznog roka nešto promijeniti, znat ćemo vrlo brzo.