borba za europsku ligu

Evo gdje možete gledati europske utakmice Dinama i Rijeke; 'modri' ne bi smjeli imati težak posao protiv Estonaca, dok 'bijelima' treba i malo sreće

01.10.2020 u 08:13

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama i Rijeke dvoboji su play-offa za ulazak u Europsku ligu. 'Modri' su domaćini estonskoj Flori, dok Rijeka gostuje u Danskoj, kod FC Kopenhagena. Važno je naglasiti da se igra samo jedna utakmica, odnosno da nema uzvrata

Nakon ispadanja od Ferencvaroša u borbi za Ligu prvaka, aktualnom hrvatskom prvaku, Dinamu, preostala je utješna nagrada, odnosno mogućnost ulaska u skupine Europske lige.

Mamićeva momčad za plasman u ovo Uefino natjecanje, večeras mora pobijediti estonsku Floru. Utakmica se igra na maksimirskom stadionu, bez nazočnosti gledatelja, uz prijenos na Arenasportu 1 (MAXtv) od 19 sati.

'Ono što smo propustili protiv Ferencvaroša je iza nas. Dinamo je apsolutni favorit, ali moramo respektirati protivnika. Riječ je o protivniku koji u estonskoj ligi dominira kao Dinamo u Hrvatskoj i koji igra ofenzivan nogomet. No, ovo je ipak drugi nivo pa očekujem drugačiju Floru. Ne smije ih se podcijeniti jer su opasni iz prekida i na taj način zabijaju dosta golova. Taktički su vrlo odgovorni i moramo ih shvatiti ozbiljno', rekao je trener Zoran Mamić.

>> Svojim je projektilom prije 19 godina srušio Floru te igrao s Butinom, Kranjčarom, Mikićem i Lekom, a današnjem Dinamu poslao jasnu poruku...

Važna stvar za Dinamovog trenera jest i činjenica da na raspolaganju ima sve igrače, odnosno da će moći izabrati najbolji sastav.

  • +6
Dinamo - Slaven Belupo (HT Prva liga - 5. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Istog je razmišljanja i kapetan momčadi, iskusni Arijan Ademi.

'Nema pristupa 'lako ćemo', veliki je ulog u pitanju. Naravno da moramo pobijediti, a to znači ući sto posto usredotočen, kao uostalom u svakoj utakmici, i plasirati se u skupinu Europa lige. Mi jesmo veliki favoriti na papiru, ali to moramo dokazati i pokazati na terenu i pobijediti', rekao je Ademi.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Rijeku pak čeka okršaj protiv danskog doprvaka, FC Kopenhagena, u čijim redovima igraju i dvojica hrvatskig igrača, Karlo Bartolec te Robert Mudražija. Ta je utakmica na rasporedu od 20 sati, igra se u glavnom danskom gradu, a gledati je možete na Arenasportu 2, MAXtv.

'Očekivanja su da odigramo dobru utakmicu i da vjerujemo u prolaz. Mislim da smo spremni pokazati pravu igru', izjavio je kapetan Rijeke Franko Andrijašević, te nastavio.

>> Hrvatski reprezentativac jedva je dočekao priliku za 'osvetu', a onda povukao 'ručnu': Znam kakav je naš mentalitet...

'U prvenstvu im ne ide najbolje, ali su u Europi dobri. Neće nam biti lako, ali vjerujem da smo spremni.'

  • +15
Rijeka - Kolos, 3. pretkolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

I upravo ta činjenica potvrđuje snagu suparnika. Jer Danci su u kolovozu igrali dvoboj četvrtfinala Europske lige te izgubili tek samo 1:0 od Manchester Uniteda. Kopenhagen je u dosadašnja tri prvenstvena kola osvojio samo jedan bod.

'Dugi niz godina je Kopenhagen u skupinama Lige prvaka i Europa lige te su po tom pitanju ispred nas i s većim iskustvom. Ne mora to ništa značiti jer se igra na jednu utakmicu. Tu nema nekog velikog favorita. Nemamo što izgubiti, idemo pokazati ono što znamo i nema veze tko je favorit na papiru', mišljenja je vezni igrač Rijeke Stjepan Lončar.