FIFA_SP_2018.svg

SIGURNO MU JE ŽAO

Sad je jasno zašto se bahati Zlatan silom pokušao ugurati na SP u Rusiji!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 29.06.2018 13:14
  • Objavljeno 29.06.2018 u 13:11
Bionic
Reading

Moć koju je Švedska pokazala u kvalifikacijama i grupnoj fazi SP-a u Rusiji razlog je zašto se Zlatan Ibrahimović u jednom trenutku na silu pokušavao ugurati u ovu momčad, iako se ranije službeno umirovio od reprezentacije...

Slavni 36-godišnji napadač povukao se nakon Eura u Francuskoj iz švedske reprezentacije, s kojom nije uspio ponoviti ono što je napravila generacija Martina Dahlina i Henrika Larssona 1994. godine u SAD-u, kada je osvojila broncu na svjetskoj nogometnoj smotri.

  • +3
SP u nogometu, grupa F: Meksiko - Švedska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Na SP-u 2002. godine u Japanu i Koreji Švedska je izgledala moćno, kao i dvije godine kasnije na Euru u Portugalu, ali nije uspjela preskočiti sa Zlatanom prvu rundu nokaut faze, da bi na sljedećim natjecanjima bila sve gora i gora, sve do povlačenja Ibrahimovića 2016. godine.

No, bez Zlatana švedska reprezentacija procvjetala je u posljednjem ciklusu i izbacivanjem Italije i Nizozemske izborila plasman na SP u Rusiji, gdje je prošla grupu iz koje su ispali aktualni prvaci Nijemci.

Švedska djeluje izuzetno moćno uoči dvoboja osmine finala protiv Švicarske, o čemu svjedoči i impresivna 3:0 pobjeda protiv Meksika pa nikog ne bi iznenadilo da ova reprezentacija predvođena Bergom, Forsbergom i Granqvistom ode do polufinala i ponovi uspjeh svojih prethodnika.

Moć Švedske je i razlog što se Zlatan Ibrahimović pokušao silom ugurati u reprezentaciju uoči SP-a izjavama da će on igrati u Rusiji ako to bude htio, čime je zbunio Jana Anderssona no ostao je izbornik hladnokrvan i odbio povratak veterana u izabranu vrstu.

Zlatan je nakon viđenog u grupnoj fazi promijenio retoriku i priznao da Šveđani mogu puno toga napraviti i bez njega.

'Rekao sam prije početka SP-a da će doći daleko i vjerojatno ga osvojiti. Zlatan je osvojio svijet, sada će to napraviti Švedska,' izjavio je u svom stilu Ibrahimović koji je prošlog ljeta odustao od ozbiljnog nogometa i igra u američkom LA Galaxyju.

'Sretan sam i ponosan što sam Šveđanin. Vozim se okolo sa švedskom zastavom i znam da će svatko tko igra protiv ove reprezentacije imati problema,' naglasio je popularni nogometaš, no u očima mu se moglo vidjeti žaljenje što nije dio ove sjajne švedske priče...