drama u madridu

Karim Benzema ovom je odlukom šokirao sve u Realu; što to znači za Luku Modrića?

01.06.2023 u 09:49

Bionic
Reading

Na Santiago Bernabeu zavladali su šok i nevjerica nakon što je Karim Benzema (35) odbio potpisati novi ugovor. Čini se kako je najbolji strijelac momčadi nakon čak 14 godina odlučio napustiti Real Madrid

Španjolski mediji navode kako se Karim Benzema (35) iznenadio nakon što mu je predsjednik Reala Florentino Perez ponudio novi ugovor na samo godinu dana, do kraja lipnja 2024. godine. Francuski je napadač navodno očekivao da će dobiti ugovor na barem još dvije godine, ali Perez ne odustaje od svoje politike prema igračima koji su 'pregazili' 35. godinu života.

Problem? To što Benzema ima nevjerojatnu ponudu iz Saudijske Arabije te će ju, kako sada stvari stoje, prihvatiti. Naime, aktualni prvak Al Ittihad nudi mu čak 400 milijuna eura za dvije sezone! Uz još hrpu dodatnih pogodnosti, bonusa i gotovo nezamislivog luksuza...

Sam je Benzema navodno još ranije upoznao čelnike Reala s ovom ponudom, ali Perez i njegovi suradnici to upozorenje očigledno nisu shvatili ozbiljno. I sad su se našli pred zidom jer će ostati bez nominalno najvažnijeg igrača.

  • +21
Uzvratna utakmica polufinala LP-a: Manchester City - Real Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Španjolski mediji bliski Realu tvrde kako će Benzema svoju odluku obznaniti već ove nedjelje, 4. lipnja, kad 'kraljevi' na Santiago Bernabeu igraju posljednju utakmicu prvenstva protiv Athletic Bilbaa.

S druge strane se u nekim medijima 'otvorilo' pitanje koliko je realno da sad nakon svega Real ponudi novi ugovor (na još godinu dana!) kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću (37).

Jer svima je jasno da odlazak Benzeme znači i početak potpune rekonstrukcije momčadi, a u tom slučaju Real jednostavno nema potrebe zadržavati Modrića, pa čak ni Tonija Kroosa. Koliko god oni značili za igru Reala.

'Kraljevi' će ovog ljeta očigledno morati potrošiti više novca nego što su namjeravali jer odlaskom Benzeme moraju kupiti 'devetku', a na taj izdatak nisu računali pa bi s te strane i sudbina Luke Modrića na Santiago Bernabeu mogla postati upitna.