OBJAVA U DUBROVNIKU

S nestrpljenjem se čeka Repešin popis za Eurobasket

24.05.2013 u 18:02

Bionic
Reading

Nakon što je dobio otkaz u Unicaji iz Malage, Jasmin Repeša ponovno je zaokupljen hrvatskom reprezentativnom košarkom. A za svoje prvo obraćanje javnosti odabrao je, ni Zagreb, ni Zadar, pa ni Split - već 'vaterpolski' Dubrovnik. Kad bi barem rezultati bili kao vaterpolista!

Iako se od hrvatske košarkaške reprezentacije, ako igra u punom sastavu, na ovom Eurobasketu može očekivati puno - neki su bitni košarkaši (Planinić, Popović) najavili povlačenje iz reprezentacije. I zato će biti zanimljivo vidjeti popis izbornika Repeše, kojeg bi u utorak, prema pisanju Dubrovačkog Vjesnika, objaviti u Dubrovniku. 

Hrvatska će na Eurobasketu igrati u Celju u skupini s domaćinom, Slovenijom, zatim aktualnim europskim prvakom, Španjolskom te Gruzijom, Češkom i Poljskom. Mnogi smatraju kako Hrvatska kompletna može u Sloveniji napokon ostvariti dobar rezultat, boriti se za medalju, međutim, Zoran Planinić je upitan, Marko Popović je najavio oproštaj od reprezentacije... Planinić i Popović su bili odlični ove sezone u dresu Himkija odnosno Žalgirisa, poput Dubrovčanina Ante Tomića, centra FC Regal Barcelone te još nekoliko hrvatskih repretentativaca, u prvom redu Roko Leni Ukić igrajući za Panathinaikos, Bojan Bogdanović u dresu Fenerbahčea.

Na posljednjem Eurobasketu, koji je odigran 2011. u Litvi, Hrvatska je ispala u prvom krugu, ostvarila najslabiji plasman u povijesti nastupa na europskom prvenstvu. Posljednju veliku medalju hrvatska seniorska košarkaška reprezentacija osvojila je 1995. godine (Eurobasket u Ateni), a od tada je prošlo 18 godina.