sjajni makedonci

Rukometna senzacija u Skoplju; legendarni Kiro Lazarov debitirao je kao izbornik-igrač i odmah srušio aktualne svjetske prvake Dance

12.03.2021 u 08:02

Bionic
Reading

Bolji početak u novoj ulozi Kiro Lazarov nije mogao ni zamisliti. Rukometaši Sjeverne Makedonije su pod njegovim vodstvom u Skoplju srušili svjetske prvake Dance 33:29!

U 3. kolu kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo koje će se 2022. godine igrati u Mađarskoj i Slovačkoj reprezentacija Sjeverne Makedonije u Skoplju je šokirala aktualne svjetske prvake Dance i slavila 33:29!

Da ova pobjeda bude još i značajnija treba istaknuti kako su Danci bili u najjačem sastavu, a na klupi Makedonaca je kao izbornik-igrač debitirao legendarni Kiro Lazarov!

I da, bio je to savršen start u novoj ulozi za legendarnog Kiru koji je u ovoj utakmici zabio četiri gola! Kuzmanovski, Talevski i Manaskov dodali su po pet golova, dok je Dance predvodio Mikkel Hansen koji je utrpao čak 11 golova. No, nije to bilo dovoljno!

Makedonci su odigrali odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali četiri gola prednosti (17:13), da bi u nastavku uspjeli zadržati prednost. Sjajan je bio i makedonski golman Mitrovski koji je utakmicu završio s 13 obrana.

'Zahvaljujem mojim igračima, u ovom slučaju i suigračima. Ispoštovali smo ono što smo se dogovorili. Zahvalan sam i stručnom stožeru koji me je ispratio i pomogao. Ovo je za mene novi izazov, ali u posljednjih nekoliko dana osjetio sam pozitivnu energiju u ekipi. Bili smo motivirani, ja sam bio spreman i na to da odigramo slabo i izgubimo, važno mi je bilo da pokažemo na terenu ono što smo se dogovorili. Uspjeli smo to ispoštovati i završilo je kako je završilo', kazao je Kiro Lazarov nakon senzacionalne pobjede i nastavio:

'Imao sam hrabrosti da počnem utakmicu s generacijom igrača '96., '98, imam povjerenje u njih. Od tih igrača neki su osporavani, možda im treba malo više vremena da se pokrenu, ali oni znaju igrati rukomet, siguran sam u to. Ja sam tijekom cijele karijere 'napadač', ali ovih dana sam insistirao na obrani. Malo im je bilo smiješno što jedan napadač kao ja insistira na obrani. Ali, cijelog života se borim protiv dobrih obrana i znam što to znači.'

Na kraju je Lazarov, koji je dio karijere igrao u redovima PPD Zagreba, zaključio...

'Sretan sam i ponosan na cijelu Makedoniju, zato što su svi ljudi zajedno s nama prolazili kroz dobre ali i loše trenutke. Ali ostajem čvrsto na zemlji, jer znam da nas čeka puno posla. Ovo je samo početak. Najvažnije je da se i teoretski plasiramo na Europsko prvenstvo, a onda ćemo razmišljati što i kako dalje', kazao je Kiril Lazarov.

Nakon tri odigrana kola Sjeverna Makedonija je osvojila maksimalnih šest bodova, a Danska ima dva boda manje. Uzvrat je na rasporedu za četiri dana u Aalborgu.