neuništivi bombarder

Legendarni Kiro Lazarov postavio je još jedan rekord i ispisao povijest svjetskog rukometa

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 16.01.2021 13:37
  • Objavljeno 16.01.2021 u 13:37
Bionic
Reading

Rukometaši Sjeverne Makedonije izgubili su u 1. kolu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu od Švedske 32:20. No, na toj je utakmici Kiro Lazarov (40) postavio još jedan u nizu rukometnih rekorda koji će ostati nedostižni još desetljećima

Sjeverna Makedonija je na SP-u Egiptu upala kao zamjena nakon što su zbog zaraze koronavirusom nastupe otkazali SAD i Češka. Zato težak poraz od Šveđana i nije takvo iznenađenje iako je izbornik Danilo Brestovac bio ljutit.

'Sam poraz ne bi toliko bolio, ali ovo je bio debakl', kazao je Brestovac i dodao:

'Previše je ti bilo problema, u Egipat smo stigli u dva sata nakon ponoći, nismo se stigli ni aklimatizirati, odradili smo dva treninga, a samo smo na putovanja do dvorane i nazad u hotel izgubili više od četiri sata. Uz sve to smo imali samo jedan dan da se pripremimo za ovaj susret sa Šveđanima...'

No, za utjehu mu može biti činjenica kako je legendarni kapetan reprezentacije Kiril Lazarov (40) na utakmici sa Šveđanima postao prvi rukometaš u povijesti koji je zabijao golove na Svjetskim prvenstvima kroz četiri različita desetljeća! Počeo je Kiro još u 90-tim godinama prošlog stoljeća, pa samo nastavio puniti protivničke mreže sve do danas.

Lazarov je baš u Egiptu na SP-u 1999. zabio prvi gol Saudijskoj Arabiji, a sad je 21 godinu kasnije 'zatvorio krug'. Šveđanima je 'uvalio' pet golova uz još pet asistencija.

Uz sve to Kiro je u prebogatoj karijeri, u kojoj je igrao i za PPD Zagreb, 'skinuo' još nekoliko rekorda. Na SP-u u Hrvatskoj je srušio turnirski rekord najviše zabijenih golova na jednom Svjetskom prvenstvu, te 2009. godine zabio ih je čak 92! Lazarov je rekorder i na Europskom prvenstvima, 2012. godine je u Francuskoj zabio 61 gol.

Još 2015. godine je srušio i jedan klupski rekord - postao je prvi rukometaš koji je probio granicu od više od 1000 zabijenih golova u Ligi prvaka.

Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije debitirao je 1999. godine, a do danas je odigrao 207 utakmica i zabio nestvarnih 1443 gola!