liga prvakinja

Rukometašice Podravke zamalo doživjele pravu sramotu; tek su u završnici uspjele slomiti desetkovanu Budućnost

13.09.2020 u 18:32

Bionic
Reading

Rukometašice Podravke Vegete u susretu su 1. kola skupine B Lige prvakinja svladale podgoričku Budućnost 29:26 (12:17)

Rukometašice Budućnosti u Koprivnicu su stigle praktički s drugim sastavom, bez čak 10 igračica koje su zbog sumnje na zarazu koronavirusom završile u izolaciji.

Svi su prije same utakmice očekivali da će se Podravka lako obračunati s tako oslabljenim protivnicama, a razmišljanje 'lako čćemo' zamalo se odbilo o glavu rukometašicama koje vodi Zlatko Saračević.

Hrvatske prvakinje očajno su loše krenule u susret, Budućnost je nakon prvih desetak minuta vodila 8:2, a prednost gošći iz Podgorice je do 20. minute narasla na sramotno nevjerojatnih 14:5.

No, Podravka je do poluvremena uspjela smanjiti na 12:17, a u nastavku su domaće rukometašice kreirale veliki preokret. S pet uzastopnih golova na početku nastavka, već u 35. minuti, poravnale su na 17:17, ali neizvjesnost je potrajala...

Koprivničenke su prvo kod rezultata 19:19 promašile dva sedmerca i protunapad za prelazak u vodstvo, ali su ubrzo preuzele kontrolu rezultata golom Milošević u 44. minuti za vodstvo 21:20. Bilo je to prvi znak da će hrvastke prvakinje ipak izbjeći pravu sramotu i poraz od praktički druge ekipe Budućnosti.

Mugoša je zabila u 53. minuti za 25:23 i tako je Podravka po prvi put u utakmici stekla dva gola prednosti, a to vodstvo više nije ispuštala.

Ana Turk postigla je šest golova, Aneja Beganović i Azenaida Danila Jose Carlos su dodale po pet za Podravku, dok je Andrea Lekić postigla devet golova za Budućnost.

U 2. kolu Podravka Vegeta će 19. rujna gostovati kod mađarskog Gyori ETO-a.