napokon su odlučili

Rukometaši Zagreba doznali tko će ih voditi u novoj sezoni: Jedva čekam da krenemo s radom...

18.07.2023 u 16:46

Bionic
Reading

Slavko Goluža vodit će rukometaše Zagreba i sljedeće sezone. Uprava rukometnog kluba Zagreb i trofejni hrvatski trener dogovorili su produžetak suradnje za sezonu 2023./'24. Ugovor s trenerom Golužom potpisan je na godinu dana

Bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža tako će u svom trećem mandatu na klupi najtrofejnijeg hrvatskog kluba provesti svoju ekipu kroz novi ciklus priprema, nakon čega će uz borbu na dva domaća kolosijeka tražiti i plasman među najboljih 16 klubova Europe.

'Sretan sam da smo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo i da ću imati priliku i dalje voditi ovu sjajnu ekipu. Ovoga ljeta nam stiže pet novih igrača koje će trebati uklopiti u postojeći kostur momčadi i tako napraviti jednu nadogradnju u odnosu na prošlu sezonu. Trebamo vidjeti i kakvo je stanje s Klaricom, Srnom i Sirotićem uoči početka priprema, ali vjerujem i nadam se da će svi biti zdravi za početak nove sezone. Otišlo je šest, sedam igrača, došli su ovi novi i sigurno je da će biti i nekih preinaka u formaciji prvenstveno obrambenog segmenta igre, ali o tome više u dogledno vrijeme. Što se tiče očekivanja od sezone, ona su dobro znana. Dva domaća trofeja i što bolji plasman u Ligi europskih prvaka. Skupina je teška, ali mi ćemo svoju šansu za prikupljanje bodova tražiti u svakoj utakmici, neovisno o tome stoji li na drugoj strani THW Kiel ili PSG. Hvala upravi kluba na ukazanom povjerenju. Veselim se novim izazovima i jedva čekam da sljedećeg ponedjeljka krenemo s radom', poručio je novi – stari trener hrvatskih rukometnih prvaka.

A promjena u stručnom stožeru biti će u vidu prvog pomoćnika trenera Goluže. Naime, nakon što je drugi dio prošle sezone taj posao obavljao trener Slaven Radić, od ove će sezone desna ruka treneru biti Andrija Nikolić.

Čovjek kojega u hrvatskim rukometnim krugovima i ne treba posebno predstavljati tako će ponovno uskočiti u ulogu u kojoj je bio za mandata trenera Veselina Vujovića, Slavka Goluže (drugi mandat), Kasima Kamenice i pokojne legende hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića.

Protekle četiri godine, podsjetimo, trener Nikolić samostalno je vodio rukometni klub Goricu s kojom je ostvarivao zapažene rezultate.

A više o produženju ugovor s trenerom Golužom i angažmanu pomoćnog trenera Andrije Nikolića za službene je stranice kluba kazao sportski direktor Damir Bičanić.

'Puno je bilo špekulacija u medijima vezano za trenersku poziciju, a jedina istina je da smo htjeli detaljno porazgovarati sa svim kandidatima i u miru, bez žurbe, odlučiti koji trener će biti pravo rješenje za naš klub. Nakon detaljne analize prošle sezone, u kojoj je bilo puno dobrih rezultata ali i nekih loših poput domaće utakmice Lige prvaka s PSG-om te prvenstvenih dvoboja s Nexeom u Našicama, na kraju smo odlučili da je u ovome trenutku za klub najbolja opcija ostanak trenera Goluže. Odluka da nam se vrati Andrija Nikolić kao pomoćni trener logična je zato što on poznaje sustav iznutra te je upoznat s načinom rada, a proteklih je godina skupio vrijedno iskustvo na klupi Gorice te je istovremeno i stekao Master Coach licencu. Smatramo da trener Nikolić svojim znanjem i iskustvom može puno pomoći ekipi i glavnom treneru. Slaven Radić preuzima bitnu ulogu kao trener juniorske ekipe i koordinator svih mlađih dobnih uzrasta i biti će zadužen za razvoj mladih igrača', poruka je sportskog direktora kluba Damir Bičanića.