čeka se odluka

[ANKETA] Poznato je koliku bi kaznu zbog crvenog kartona mogao dobiti Ivan Leko

17.07.2023 u 13:24

Bionic
Reading

Trener Hajduka Ivan Leko isključen je na utakmici SuperSport Superkupa zbog prigovora, psovanja glavnog suca Darija Bela i ulaženja u teren. Sigurno je da ga čeka kazna, samo je pitanje koliko teška

Članak 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a daje odgovor koliku kaznu može očekivati trener Hajduka Ivan Leko nakon svega što je izvodio na utakmici SuperSport Superkupa u subotu protiv Dinama na Maksimiru. Na samom kraju prvog poluvremena sudac Dario Bel isključio ga je, a Leko je obračun navodno nastavio i na putu prema svlačionicama.

'Za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca igračima slijedi zabrana igranja od jednog do pet mjeseci ili od dvije do deset utakmica, a za dužnosnike zabrana obavljanja funkcija od dvije do deset utakmica ili od jednog do pet mjeseci', navodi se među ostalim u članku 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Glavni sudac Dario Bel nakon susreta je u zapisniku naveo da je Leku isključio zbog psovki, a da su se psovke i napadi trenera Hajduka na njega nastavili i u tunelu nakon završetka poluvremena.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +55
Dinamo - Hajduk; SuperSport Superkup Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Šef komisije hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić tvrdi da je isključenje Leke bilo opravdano.

'Sudac je sukladno posljednjim smjernicama Uefe neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem', ustvrdio je Marić.

Dakle Leko bi maksimalno mogao dobiti 10 utakmica zabrane vođenja momčadi Hajduka, a minimalno dvije utakmice. Možda Disciplinska komisija odluči graditi autoritet pa Leki 'odreže' i pet mjeseci kazne, no to je malo vjerojatno.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Neće Leki previše pomoći ni izjave nakon susreta, bio je jako ljutit...

'Moj crveni? To je smiješno. Nije bilo bitno je li prekršaj ili ne. Pomoćni sudac daje korner, a glavni sudac čeka 20-30 sekundi i hoće ispasti pametan. Onda on vraća odluku, a bio je na centru. On je kao bolje vidio od pomoćnog suca. Ja sam malo previše reagirao, zasluženi žuti karton. Ja mu ništa nisam rekao na terenu, kasnije možemo pričati što je bilo u terenu. A dođe frajer i on meni daje crveni karton. Glumi autoritet i hoće biti glavni lik', kazao je Leko i sarkastično zaključio:

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport

'Kazna? Vjerojatno će biti deset utakmica, ništa me to ne bi iznenadilo.'

Kako god bilo, čeka se odluka na koju Leko i Hajduk imaju pravo žalbe pa je sigurno da će 'bili' u petak (21. srpnja, 20 sati, MAXSport, MAXtv) na Maksimiru u 1. kolu SuperSport HNL-a biti kompletni, s trenerom na klupi i Markom Livajom na terenu.

Treba podsjetiti da je zbog sličnog 'prekršaja' Nenad Bjelica, koji je skrivio kao trener Dinama 2020. godine, dobio mjesec dana zabrane vođenja momčadi i 2000 kuna kazne. Bjelica se ispričao i žalio na tu kaznu, no žalba je odbijena...

Utakmica 1. kola SuperSport HNLa-a Hajduk - Dinamo na rasporedu je u petak 21. srpnja s početkom u 20 sati (MAXSport1, MAXtv).

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport