drama na old traffordu

Harry Maguire ostao bez kapetanske trake pa sve šokirao objavom: Razočaran sam...

17.07.2023 u 12:29

Bionic
Reading

U ljeto 2019. godine Harry Maguire (29) je za čak 90 milijuna eura stigao iz Leicestera u Manchester United. U tom je trenutku Maguire bio najskuplji stoper u povijesti nogometa, na Old Traffordu su od njega očekivali čuda, a on se pretvorio u najskuplji promašaj u klupskoj povijesti

Iz sezone u sezonu Harry Maguire (30) je tonuo sve dublje iako je u jednom trenutku dobio kapetansku traku koju, ako se pita navijače Manchester Uniteda, nikada niti nije zaslužio. Prošlu je sezonu praktički sjedio na klupi, odigrao je samo 759 minuta u Premiershipu i svima je bilo jasno da će 'crveni vragovi' učiniti sve da ga se ovog ljeta riješe.

Istina, odigrao je Maguire nekoliko dobrih utakmica u dresu engleske reprezentacije pa su se na Old Traffordu ponadali da će to pomoći u prodaji, ali očigledno je da posrnulog stopera sklonog nevjerojatnim kiksevima ne želi baš nitko. U jednom je trenutku bio na meti Juventusa, ali 'stara dama' je očigledno odustala od tog transfera.

A sad je Maguire doživio novi težak udarac! Trener Uniteda Erik ten Hag oduzeo mu je kapetansku traku

'Trener me je danas obavijestio da mijenja kapetana. Iznio mi je svoje razloge. Iako sam strašno razočaran nastavit ću davati sve od sebe svaki put kada obučem dres Manchester Uniteda. Uvijek ću biti zahvalan Ole Gunnaru Solskjaeru koji mi je prvi dao tu odgovornost, a onome tko preuzme traku želim uspjeh i bit ću mu puna podrška', napisao je Maguire na društvenim mrežama te dodao:

'Želim se zahvaliti navijačima Manchester Uniteda na njihovoj podršci dok sam nosio kapetansku traku.'

No, nije to bilo sve od sad već bivšeg kapetana Uniteda kojem je klub još ranije ponudio da uzme 12 milijuna eura i raskid ugovora pa da kao slobodan igrač ovog ljeta potraži novu sredinu. Maguire je isprva tu ponudu odbio, ali sad je sve šokirala vijest da je započeo pregovore s velikim rivalima.

Naime, engleski mediji otkrivaju kako je Chelsea krenuo u akciju jer želi iskoristiti priliku da razočaranog Maguirea privoli na dolazak na Stamford Bridge. Prema nekim informacijama za njega su spremni ponuditi odštetu od 35 milijuna eura, a dojam je da bi United na to mogao pristati. Sve, samo da ga se riješe i da napokon ode što dalje od Old Trafforda.