SuperSport HNL

Hajduk ne gubi derbije kada on sudi; poznato je tko 'fućka' novi sraz 'modrih' i 'bilih'

17.07.2023 u 15:38

Bionic
Reading

U petak (21. srpnja, 20 sati, MAXSport, MAXtv) novu sezonu SuperSport HNL-a na Maksimiru otvaraju Dinamo i Hajduk. Određen je i sudac za najveći derbi hrvatskog nogometa već u 1. kolu i to samo šest dana nakon Superkupa u kojem su 'modri' slavili 1:0

Sudačka komisija HNS-a odredila je suce za utakmice 1. kola SuperSport HNL-a koje započinje u petak 21. srpnja (20 sati, MAXSport, MAXtv) najvećim hrvatskim derbijem Dinama i Hajduka na Maksimiru!

U subotu je Dinamo protiv Hajduka na Maksimiru slavio 1:0 u SuperSport Superkupu, a samo šest dana kasnije 'modri' i 'bili' će ponovno na teren, ali sad u 1. kolu domaćeg nogometnog prvenstva.

Za glavnog suca novog derbija Dinama i Hajduka određen je Igor Pajač (37) iz Sv. Ivana Zeline, a pomoćnici će mu biti Bojan Zobenica i Ivan Mihalj, oba iz Velike Gorice. Četvrti sudac će biti Zdenko Lovrić iz Đakova.

VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent mu je Kruno Šarić iz Županje.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Zanimljivo, Igor Pajač je do sada sudio četiri derbija u kojima je Hajduk jednom pobijedio, a tri su završila bez pobjednika. Svoj prvi derbi sudio je u svibnju 2021. godine, kad je na Poljudu bilo 1:1. U travnju 2022. godine sudio je derbi u kojem je Hajduk slavio 1:0 golom Nikole Kalinića. Jedini derbi koji je sudio na Maksimiru bio je prošlogodišnji Superkup, koji je završio 0:0, nakon čega je Dinamo slavio boljim izvođenjem penala, a prošle je sezone sudio derbi na Poljudu, bilo je to 21. listopada, a završio je 1:1.

Utakmica 1. kola SuperSport HNLa-a Hajduk - Dinamo na rasporedu je u petak 21. srpnja s početkom u 20 sati (MAXSport1, MAXtv).

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +55
Dinamo - Hajduk; SuperSport Superkup Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL