MUČENJE

Rukometaši iskopali pobjedu u Litvi

31.10.2010 u 18:26

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u Villniusu je rezultatom 21:19 (8:10) upisala i drugu pobjedu u kvalifikacijama za rukometni EP u Srbiji 2012. godine

Iako je Ivano Balić zbog ozljede ostao u Zagrebu, nakon rapsodije u Karlovcu protiv Rumunja očekivao se lakši posao rukometaša u Litvi. Ipak, do posljednjih pet minuta Hrvatska je čupala pobjedu iz ruku upornih domaćina.

Napadački segment Golužinog sastava u početku gotovo da nije ni postojao. Često autsajderi na početku pobjegnu na dva ili tri razlike, ali situacija iz 23. minute ozbiljno je brinula. Litvanci su imali prednost 9:4 i dva igrača više, ali tada je krenuo povratak. Prvo je Lacković zabio samo s tri suigrača, a na odmor se otišlo s prihvatljivih dva gola zaostatka.

Litvanci su držali prednost još sedam minuta kada je Duvnjak iz kontre pogodio za 12:12, a prvo vodstvo došlo je nakon još sedam minuta šutom Vukovića iz koraka. Litvanci se nisu predavali, ali pet minuta prije kraja Ninčević je iza leđa zabio za 19:16 i izostao je neizvjestan epilog. U ključnim trenucima najviše je pokazao Domagoj Duvnjak, najbolji strijelac bio je Zrnić s pet golova, a ovaj dvoboj će našim igračima i stožeru poslužiti kao detektor nedostataka prije nastavka kvalifikacija.