VELIKI SPORTAŠ I ČOVJEK

Rukomet zavijen u crno; uslijedile bolne reakcije na smrt omiljenog vratara: Nemam riječi, nije pošteno, nedostajat će...

tportal

Izvor: EPA / Autor: ESTELA SILVA

Vratar portugalske rukometne reprezentacije i Porta Alfredo Quintana (32) umro je u petak, četiri dana nakon što je na treningu kluba doživio srčani udar, a uskoro su uslijedile i bolne reakcije

Portugalski reprezentativac kubanskog podrijetla pretrpio je u ponedjeljak na treningu srčani udar. Liječnici su se danima borili za njegov život, stavili su ga i u induciranu komu, ali nažalost, njegovo srce nije izdržalo.

Preminuo je u 32. godini. Quintana je na vratima portugalske reprezentacije debitirao 2014. godine, a upisao je 67 nastupa, dok je u Portu proveo cijelu karijeru.

'Nemam riječi koje mogu objasniti ono što trenutno osjećam. Samo mi pada na pamet da mislim da veličina, ali i ranjivost kod ljudi, nema granica. Mnogo trenutaka smo dijelili zajedno i teško mi je zamisliti da više neće biti s nama. Nedostajat će mi kao sportaš, ali prije svega kao osoba koja uvijek širi radost, entuzijazam i život. Sućut ožalošćenoj obitelji', kazao je portugalski izbornik Paulo Pereira.

  • +3

Portugalski vratar Alfredo Quintana

Izvor: EPA / Autor: Ole Martin Wold

Oglasio se i predsjednik portugalskog rukometnog saveza Miguel Laranjeiro.

'Bez riječi sam. Alfredo Quintana nas je naglo napustio. Nije pošteno, svojim vedrim duhom uvijek je davao važan doprinos u svakoj utakmici u koju je ušao. Njegov odnos s javnošću uvijek je bio izvanredan u svako doba. Nikad to nećemo zaboraviti', kazao je.

Podsjetimo, Portugal u ožujku igra kvalifikacije za Olimpijske igre s Hrvatskom, Francuskom i Tunisom.