tužne vijesti

Još jedna rukometna tragedija: preminuo je golman portugalske reprezentacije Alfredo Quintana

26.02.2021 u 15:37

Bionic
Reading

Samo dan nakon što je od srčanog udara preminuo proslavljeni hrvatski rukometaš te trener Podravke Zlatko Saračević, rukometni svijet šokirala je vijest o istom problemu koji je zadesio golmana Porta i portugalske reprezentacije Alfreda Quintanu. On se srušio na treningu, te je do ovog petka bio u induciranoj komi, ali nažalost, preminuo je

Od ponedjeljka je trajala borba za život 32-godišnjeg Alfreda Quintane.

Nažalost, nakon što je doživio srčani udar, ovaj je golman bio u induciranoj komi, a ovog je petka preminuo.

Quintana se srušio u ponedjeljak tijekom treninga. Liječnici su ga oživljavali 45 minuta te su ga stavili u induciranu komu. Situacija je bila stabilna, ali Quintana je bio priključen na aparate i situacija je iz dana u dan bila sve gora.

Nažalost, ovog petka su iz bolnice Sao Joao stigle najtužnije vijesti. Portugalci su ostali bez vrhunskog golmana iz istog razloga koji nam je uzeo i velikog Zlatka Saračevića.

Podsjetimo, Alfredo Quintana je prvi golman Porta i portugalske reprezentacije, s kojom je u siječnju bio na SP-u u Egiptu, a koja bi u ožujku trebala igrati u skupini dodatnih kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju s Hrvatskom.

Tu su još Francuska i Tunis, a turnir bi se trebao igrati od 12. do 14. ožujka u francuskom Montpellieru.

Quintana, koji je rođen u Havani 20. ožujka 1988. godine, došao je u Porto 2010. godine, a u reprezentaciji je debitirao 2014. uz 67 nastupa.

A mensagem que nunca pensámos partilhar: o nosso querido Alfredo Quintana partiu hoje. Serás para sempre lembrado como...

Objavljuje FC PortoPetak, 26. veljače 2021.
  • +3
Portugalski vratar Alfredo Quintana Izvor: EPA / Autor: Ole Martin Wold