NBA ZVIJEZDA U ZAGREBU

Rose: nasljednik Jordana koji se divio i Kukoču!

09.07.2013 u 11:39

Bionic
Reading

Jedan od najboljih NBA igrača, Derrick Rose, zvijezda šesterostrukih NBA prvaka Chicago Bullsa i 'maneken' Adidasa stigao je u Zagreb, a mjesto odabrano za press konferenciju nije moglo biti bolje: Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović

Više od godinu dana 191 cm visoki Rose – koji je 2008. bio prvi pick NBA drafta - nije odigrao službenu utakmicu. Zbog teške ozljede koljena u prvom krugu play-offa 2012. godine Rose je morao na operaciju, nakon čega je uslijedio dug i mukotrpan oporavak.

Navijači Bullsa očekivali su njegov povratak u drugoj polovici sezone koja je nedavno okončana, ali to se nije dogodilo. Postojala je šansa da Rose zaigra u play-offu jer su liječnici dali zeleno svjetlo, ali to se ipak nije dogodilo.

Derrick Rose rodio se 4. listopada 1988. u Chicagu te je nakon svega jedne godine na sveučilištu odlučio otići u NBA. Sudbina se poigrala da su upravo Bullsi, iz njegovog Chicaga, imali prvi pick NBA drafta. Te večeri kada je povjerenik NBA lige David Stern pročitao njegovo ime te mu dao kapu Chicago Bullsa vjerojatno nitko nije bio sretniji od njega. Odrastao je na utakmicama Bullsa predvođenih Michaelom Jordanom i Scottiejem Pippenom, a već kao 20-godišnjak u majici Bullsa pokazao je svu raskoš svog talenta, za što je nagrađen titulom rookieja godine. Odmah su počele usporedbe s Jordanom. Bolje nije moglo…

rose o kukoču
Toni je radio neke stvari na parketu koje se ne viđaju često. Bio je poseban igrač.

'Kao klinac sam odrastao gledajući Jordana i želio sam igrati kao on. Kada su moje ime počeli spominjati u istoj rečenici s Jordanom to je bilo kao ostvarenje snova', jednom je kazao Rose.

Jednom prilikom, kada je potpisani novinar razgovarao s Roseom u SAD-u, prisjetio se i Tonija Kukoča
'Toni Kukoč bio je mi je jedan od dražih igrača. Znam da je iz Hrvatske, tada sam znao sve o igračima Bullsa. Toni je radio neke stvari na parketu koje se ne viđaju često. Bio je poseban igrač', rekao je tada Rose.

Dodajmo još kako će se tijekom utorka, oko 15 sati, Rose s užim krugom odabranih fanova družiti u Adidas shopu u Ilici, a veći broj fanova osvojit će ulaznice za događanje povodom otvaranja obnovljenog legendarnog košarkaškog terena na Tuškancu.

Među poznatim košarkaškim imenima službeni domaćini Derricku Roseu će tijekom posjeta biti naš uspješni NBA košarkaš Gordan Giriček i ženska reprezentativka Antonija Mišura

Glavni cilj Adidasove NBA turneje je promovirati košarku među mladima i približiti im njihove košarkaške idole, stoga će Rose dio dana posvetiti obožavateljima.

'Stigao sam u Hrvatsku kako bih se družio s obožavateljima i popularizirao košarku. Drago mi je što sam posjetio muzej Dražena Petrovića, igrača o kojem sam puno čuo. Bio je veliki šuter i veliki igrač', kazao je Rose