EUROPLJANI U ČUDU

Ronaldo otkrio kojem se klubu divi, a onda šokirao: Saudijska liga je jača...

19.01.2024 u 21:07

Bionic
Reading

Slavni portugalski nogometaš, 38-godišnji Cristiano Ronaldo 'odradio' je prvu godinu u Saudijskoj Arabiji, a prema izjavama na dodjeli Globe Soccer Awardsa u Dubaiju otkrio je da je presretan dolaskom u Al Nassr

S početkom 2023. godine Cristiano Ronaldo postao je igrač saudijskog Al Nassra. I tada je već bio u godinama, ali u prvoj polusezoni, odnosno u 16 utakmica zabio je 14 prvenstvenih golova. U ovoj sezoni još je uspješniji, jer u 18 utakmica zabio je 20 golova. Pri tom je upisao i devet asistencija.

A osim u prvenstvu, u još sedam utakmica (Kup kralja te kvalifikacije za azijsku LP, ali i u samoj LP), zabio je još četiri gola. Dakle, dokazuje da mu godine još uvije ne predstavljaju problem.

Prošlu 2023. godinu okončao je kao najbolji strijelac na svijetu.

U Dubaiju je Portugalac dao i nekoliko izjava. Jedna se tiče Manchester Cityja, koji je u prošloj godini osvojio čak pet trofeja uključujući i Ligu prvaka. Ronaldo prognozira da će City biti u vrhu europskog nogometa i ove sezone.

'Manchester City je napravio sjajne rezultate i čestitam im na tome, igračima, treneru... Konačno su osvojili Ligu prvaka, a vjerojatno su je zaslužili i prije dvije godine. Uživam gledajući ih kako igraju i ove godine bi mogli to ponoviti. Favoriti su uz Real Madrid i Bayern', rekao je Ronaldo.

Od svog dolaska u Saudijsku Arabiju, Ronaldo o nogometu u ovoj zemlji govori u superlativima. Kad je stigao, rekao je da će saudijski nogomet biti među pet najjačih liga svijeta, no sada je podigao ljestvicu i prognozira ulazak među tri najbolje lige.

'Osjećam se sretnim u Al Nassru, bio je to sjajan potez. Saudijska liga je u razvojnom procesu, koji će biti dugotrajan, ali korak po korak doći će do vrhunskog nivoa. Mislim da će postati top tri liga svijeta i ljudi u Saudijskoj Arabiji će biti ponosni', dodao je Portugalac, a onda privukao pažnju nogometne javnosti porukom o francuskom nogometu:

'Liga u Saudijskoj Arabiji nije slabija od Ligue 1. Saudijska liga je kompetitivnija od francuske lige, to mogu reći nakon jedne godine provedene ovdje. Ustvari, već sada smo bolji od francuske lige', ocijenio je Ronaldo. I stavio Francuze u probleme.

Inače, Ronaldo nikada nije igrao u Francuskoj, dok je u Europi igrao u Portugalu (Sporting), Engleskoj (Manchester United), Španjolskoj (Real Madrid) i Italiji (Juventus). Iako se bliži 39. godini, nema namjeru stati.

'Kraj moje karijere? Ne znam, živim dan po dan. Ali bit će uskoro... kad kažem uskoro, možda za 10 godina (dodao je uz smijeh)'.