kaos u slavnom klubu

Ronald Koeman tek je preuzeo Barcelonu, a već mu prijete otkazom; Nizozemac se na klupi katalonskog diva neće zadržati ni godinu dana

21.08.2020 u 21:27

Bionic
Reading

Victor Font, biznismen koji bi u ožujku trebao postati novi predsjednik Barcelone, najavio je da će Koemanu dati otkaz i na njegovo mjesto dovesti Xavija Hernandeza

Ronald Koeman nedavno je na klupi Barcelone naslijedio Quiquea Setiena nakon što je ovaj od Real Madrida izgubio španjolsko nogometno prvenstvo, a onda ga je i Bayern pregazio u Ligi prvaka i izbacio iz Europe. Koeman nije ni sjeo na klupu katalonskog diva, a već mu prijeti otkaz.

Španjolci pišu kako Josep Maria Bartomeu nema velike šanse da u ožujku iduće godine pobijedi u utrci za predsjednika Barcelone. Njegov izgledni nasljednik je 48-godišnji španjolski biznismen Victor Font. Novi potencijalni predsjednik Barce već je otpisao Koemana.

'Čak i ako će Koeman imati fenomenalnu sezonu, moje mišljenje će ostati isto. Dat ću mu otkaz. Sve vas upozoravam, Koeman neće biti trener Barce u sezoni 2021./2022. Čovjek koji razumije sve u klubu i zna kako stvari trebaju funkcionirati se zove Xavi Hernandez', rekao je Font pa dodao:

'O novom treneru odlučuje odbor direktora, ali u ovom slučaju se već zna kakva je odluka- Pa samo pogledajte Lea Messija. Razočaran je i lud od kaosa koji vlada u klubu. Ja vam kažem da će Messija 2021. godine trenirati Xavi', najavio je Font.

Xavi je jedna od najvećih legendi Barcelone. U klubu je bio od svoje 11. godine, a za prvu momčad je odigrao 17 sezona. U tom je razdoblju skupio 767 nastupa i s Andresom Iniestom bio tvorio jedan od najboljih tandema u povijesti nogometa. U Barci je bio do 2015. godine kada je prešao u Al Sadd u kojem je i završio karijeru i posvetio se trenerskom poslu.