totalno rasulo

Ronald Koeman susreće se s nevjerojatnim problemima; tri igrača zakasnila su na trening i to ga je potpuno razbjesnilo

12.09.2020 u 14:32

Bionic
Reading

Problemi na Nou Campu gomilaju se iz dana u dan. Španjolsko prvenstvo počinje ovog vikenda, a trener Barcelone Ronald Koeman ne zna kako bi uveo disciplinu u svoju momčad. Nizozemski stručnjak još službeno nije ni debitirao na klupi 'katalonskog ponosa', a svakodnevno se susreće s nezamislivim problemima

Realno, vjerojatno Ronald Koeman nije bio svjestan što ga čeka u Barceloni. Da, velik je to klub, ali u ovom trenutku tamo vlada totalno rasulo, počevši od samog vrha i predsjednika Joana Marie Bartomeua koji je zaratio s Leom Messijem, a potom i s još nekim igračima.

Iako se prije nekoliko dana činilo kako se situacija primirila, to je samo privid. U svlačionici Barcelone doslovno ključa i pitanje je dana kad će sva nakupljena negativa eksplodirati i izaći na svjetlo dana.

Španjolski mediji tako donose kako je u petak trener Ronald Koeman bio potpuno izbezumljen i lud. Iz takta ga je izbacila činjenica da su čak trojica nogometaša prve momčadi zakasnila na trening! No, nisu zakasnili novi, već 'starosjedioci'! A to najbolje govori koliko ne poštuju novog trenera koji - barem za sada - nema nikakav autoritet kod igrača.

Dakle, Ousmane Dembele (23), dečko kojeg je Barca platila 120 milijuna eura i koji je tu već četvrtu sezonu, na trening je zakasnio 11 minuta. Razlog? Izgubio se na putu do trening kampa i završio na krivom parkingu! Nakon što tri godine više ili manje redovito na istom mjestu trenira s Barcom! Nevjerojatno!

Na isti je trening čak 19 minuta zakasnio portugalski branič Nelson Semedo (26). I njemu je ovo četvrta sezona u Barceloni. Sve gore rečeno za Dembelea vrijedi i za Semeda.

Najmanje je zakasnio najiskusniji, Čileanac Arturo Vidal (33). Samo sedam minuta. Ali, Vidalu je ovo treća sezona u redovima Barce, teško da se može pravdati kako je zalutao...

Sve je to potpuno izbezumilo Koemana, neodgovorno ponašanje igrača izbacilo ga je iz takta, izvori bliski svlačionici Barcelone tvrde da proslavljeni nizozemski nogometaš uopće nije mogao staloženo odraditi taj trening do kraja već su njegovi pomoćnici odradili najveći dio posla.

Sigurno je kako Koeman, koji je poznat po vojničkoj disciplini, neće tolerirati ovakve ispade. Klub će igrače kazniti novčano, a kako će ih 'opaliti' Koeman tek treba vidjeti. Činjenica je da je bio bijesan zbog neodgovornih igrača, takve se stvari u klubu kao što je Barcelona jednostavno ne smiju događati.

No, Dembele je i ranije stvarao probleme, ako tako nastavi za njega budućnosti u Koemanovoj Barceloni neće biti. Vidal je pak bliski prijatelj Lea Messija, ali je na izlaznim vratima kluba, dok Semedo do sada nije radio probleme i dojam je da mu se ovo kašnjenje dogodilo 'slučajno'. Osim ako nije reakcija na nešto pojačane treninge koje je počeo forsirati Koeman nezadovoljan fizičkom spremom svojih igrača. To ćemo tek vidjeti u danima koji dolaze.