ht prva liga

Nenad Bjelica danas debitira na klupi Osijeka; trener Rijeke zabrinut je zbog vrućine koja će ih dočekati

12.09.2020 u 12:42

Bionic
Reading

Subotnji program 4. kola Hrvatski Telekom Prve lige derbijem u Gradskom vrtu otvaraju Osijek i Rijeka (subota, 12. rujna, 17 sati, Arenasport 3, MAXtv). Na klupi domaćina, koji u prva tri kola još ne zna za pobjedu, debitirat će novi trener Nenad Bjelica. Prilika je ovo za prva tri boda jer Rijeka u Osijeku već tradicionalno loše prolazi

Osijek je loše ušao u novu sezonu, remi i dva poraza bili su dovoljan povod za smjenu Ivice Kuleševića kojeg je pompozno naslijedio Nenad Bjelica. Bivši trener Dinama odmarao se pola godine, prikupljao je ponude, a u Osijeku su ga uspjeli pridobiti ambicioznim planovima u sezonama koje dolaze.

Za početak Bjelicu čeka izuzetno nezahvalan posao jer će raditi s momčadi koju sam nije slagao, a mora odmah ostvariti pozitivan rezultat i 'razdrmati' svoje igrače.

'Lijepo zvuči 'prva utakmica', stvarno joj se radujem. Žao mi je što će biti pred praznim tribinama, ali ima najava da bi ubrzo moglo biti s navijačima. Velika je odgovornost pred nama, spremni smo i dobro smo radili. Nije bilo previše vremena, ali ekipa je dobro sve upila. Vjerujem u maksimalno zalaganje i da ćemo doći do tri boda', rekao je novi trener Osijeka uoči derbija s Rijekom te dodao:

'Znamo snagu Rijeke, ona je konstanta u vrhu hrvatskog nogometa, osvajač Kupa. Ali znamo svoju snagu i ako budemo na maksimalnom nivou da su nam najveće moguće šanse za pobjedu. Treba naporno raditi i vjerovati do zadnje minute, vjerujem da onda možemo pobijediti.'

U ovom važnoj utakmici Osijek neće biti kompletan...

  • +23
Dinamo - Osijek, 3. kolo HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Ndockyt nije na raspolaganju, Lopa ima malih problema, Caro nije još na fizičkom nivou... Što očekujem od ostalih? Izniman angažman, veliko zalaganje, želja i vjera u pobjedu. Siguran sam da će svih 16 igrača, koliko može nastupiti, dati sve za pobjedu. Takvog Osijeka očekujem od prve do zadnje utakmice. Da navijači barem budu zadovoljni zalaganjem. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu? Vidjet ćemo. Ali velike su šanse da bude ako zalaganje bude maksimalno', zaključio je Nenad Bjelica.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

S druge strane trener Rijeke Simon Rožman mora se boriti protiv loše statistike svoje momčadi. Barem kad su gostovanja u Osijeku u pitanju. Naime, posljednjih pet dolazaka u Gradski vrt Rijeka ne pamti po dobrome, ima četiri poraza i samo jednu jedinu pobjedu.

  • +4
Rijeka - Istra 1961, 3. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Ne idemo u Gradski vrt s bijelom zastavom, nećemo se predati, nego želimo ići u pozitivnom smjeru. Osijek je promijenio trenera u ovo vrijeme te se zato teško pripremati za njih, zbog čega je kod nas uvijek fokus na nama samima', kazao je Simon Rožman i dodao:

'Sigurno će kod njih biti nova energija i želja za dokazivanjem. Bit će opet i jako vruće jer igramo u 17 sati za što sam već govorio da nije idealno, ali mi smo spremni, moramo biti u glavi spremni. Zdravstveni karton? Halilović je duže vrijeme van terena, a ovu stanku smo iskoristili da Sterling otiđe na artroskopiju koljena koja mu je bila potrebna. Još su neki igrači imali probleme sa sitnicama, ali svi su u treningu. Što se tiče onih koji su došli iz reprezentacija situacija je dosta mješovita. Neki su odigrali 90 minuta dvije utakmice zaredom, dok drugi nisu igrali ni minute. No, nema vremena za prigovore, čeka nas utakmica s Osijekom.'

Hrvatska 1. liga

Osijek-Rijeka17:00
Hajduk-Dinamo Zagreb19:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb33009
2.Gorica33009
3.Hajduk32107
4.Rijeka32016
5.Varaždin31114
6.Lokomotiva31114
7.Slaven Belupo40313
8.Šibenik40131
9.Osijek30121
10.Istra 196130030

Sljedeće utakmice

13.9.Istra 1961-Varaždin
13.9.Lokomotiva-Gorica
18.9.Šibenik-Lokomotiva
19.9.Gorica-Istra 1961
19.9.Dinamo Zagreb-Slaven Belupo