a lijepo im objasnio...

Roberta Prosinečkog susjedi opet razvlače po medijima; u cijelu su priču uvukli slovenskog izbornika i Dinamovog trenera

18.11.2021 u 19:38

Bionic
Reading

S okončanjem još jednog, neuspješnog kvalifikacijskog ciklusa, nakon kojeg je slovenska nogometna reprezentacija ostala i bez plasmana na svjetsko prvenstvo, izbornik Matjaž Kek je slobodan

Za razliku od Zlatka Dalića, koji si je plasmanom na SP u Katar kupio mir i još najmanje jednu godinu obnašanja izborničke funkcije na hrvatskoj klupi, u Sloveniji je nešto neizvjesnija situacija.

Naime, kako prenosi slovenski Sportklub, Matjaž Kek, koji je vodio reprezentaciju u prethodna dva kvalifikacijska ciklusa, ali koja nisu donijela plasmane ni na Euro, a ni sada na SP, navodno je najveći kandidat za nastavak vođenja reprezentacije.

Međutim, iako je s predsjednikom saveza, Radenkom Mijatovićem već dogovorio nastavak suradnje, ugovor nije potpisan, a ni dio članova Izvršnog odbora slovenskog saveza nije toliko čvrsto uz Keka.

Osim toga, slovenski novinari pišu da je Keku poslan signal iz zagrebačkog Dinama, kako bi upravo on trebao jednog dana biti nasljednik Damira Krznara.

Naravno, dok se špekulira što će biti s Kekom, ali i s Krznarom, odnosno hoće li slovenski nogometni stručnjak, koji je već jednom odbio Dinamo (op.a. kada je s klupe Modrih otjeran Nenad Bjelica) staviti potpis na ugovor s NZS-je, u javnost je puštena informacija kako bi njegov nasljednik na slovenskoj klupi mogao biti Robert Prosinečki.

I onda su slovenske kolege okrenule broj 'Velikog Žutog', koji im je kratko i jasno odgovorio.

'Nitko me iz Nogometnog saveza Slovenije nije nazvao i ništa mi ponudio. Koliko ja znam, Slovenija ima izbornika', odgovorio je Prosinečki, i tako otklonio barem jednu dilemu.