PREGOVORI OKO UGOVORA

Robert Lewandowski stavio je dva zahtjeva pred Bayern; njemački prvak ispunit će mu jedan, ali drugi će ići malo teže...

29.04.2022 u 13:26

Bionic
Reading

Poljski golgeter Robert Lewandowski (33) ima dva zahtjeva kad je u pitanju produženje ugovora s Bayernom - novi dvogodišnji ugovor do ljeta 2025. i povećanje plaće, koja prema neslužbenim podacima iznosi 24 milijuna eura godišnje, objavili su britanski mediji

Bayern s igračima koji su stariji od 30 godina, a Lewandowski ima 33, sklapa jednogodišnje ugovore, ali čini se da su u slučaju poljskog nogometaša spremni učiniti iznimku.

No, kad je u pitanju plaća to je već sporno područje. Lewandowski je već ionako najplaćeniji igrač u klubu i značajno povećanje plaće moglo bi imati utjecaj na zahtjeve drugih igrača.

Njegov ugovor s Bayernom ističe u ljeto 2023., a Bayernov službeni stav je da će Poljak ostati u klubu do kraja iduće sezone. No, njemačkim medijima kruži priča da bi ga mogli prodati ovog ljeta za odštetu od barem 40 milijuna eura.

Otkad je 2014. stigao u Bayern Lewandowski je iznimno efikasan, te je u 372 utakmice postigao 342 gola. I ove sezone je na vrhunskoj razini, te je u 43 nastupa zabio 48 pogodaka.

  • +9
Bayern - Borussia D., Bundesliga, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK