SVEČANO U RIJECI

Rober Kišerlovski biciklist godine

08.02.2011 u 09:11

Bionic
Reading

Svečana dodjela priznanja najuspješnijima u 2010. godini održana je u Rijeci. Kišerlovski je proglašen najboljim pojedincem, Loborika bez premca u cestovnom, a Tuškanac u brdskom biciklizmu

Najbolji hrvatski biciklist u 2010. bio je Robert Kišerlovski, rođen 9. kolovoza 1986. godine, koji je na lanjskom Giru bio deseti u majici Liquigasa. Na svečanoj dodjeli nagrada u Rijeci, Kišerlovskom je u izboru Hrvatskog biciklističkog saveza pripalo i priznanje kao najboljem cestovnom biciklistu u elitnoj kategoriji. Najbolja cestovna biciklistica bila je Marina Boduljak (Loborika), do 23 godine najbolji je bio Luka Grubić (Brisot Cardin Bibanese), junior bez premca Marko Barbir (Fortica), a najbolji kadet Filip Čengić (Sokol-Cestorad).

Kao početnik najviše je pokazao Bruno Kristić (Sokol-Cestorad), a posebno priznanje dodijeljeno je Mariju Aliloviću (Sokol-Cestorad) u parabiciklizmu. Najbolji cestovni sastav bio je Biciklistički klub Loborika.

Priznanja su dodijeljena i najboljima MTB biciklistima. U elitnoj kategoriji to je bio Đani Simčić (Tuškanac), među biciklisticama najuspješnija je bila Andrea Krišić (Istra-Pazin), do 23 godine prednjačio je Filip Turk (Šišmiš), prvi junior bio je Robi Šujević (Istra Bike), a prvi kadet Josip Rumac (Tuškanac). Najbolji početnik do 15 godina bio je Dominik Petani (Zadar), a do 13 ljeta Roko Fržop (Orlov krug).

Tuškancu je pripao naslov najboljeg MTB XC kluba, a Mamutu naslov najboljeg MTB DH kluba.