nema uvjete

RNK Split ostao bez licence, ispada u Treću ligu! Žužul 'poludio': E, nećete majci!

23.05.2017 u 20:11

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez (HNS) je odlukama svojih tijela za licenciranje završio središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2017./'18.. Licence za nastup u MAXtv Prvoj HNL dobilo je 13 klubova, a RNK Split nije dobio licencu ni za Drugu ligu...

Licence za nastup u Prvoj HNL u sezoni 2017./'18. dobilo je devet od 10 aktualnih prvoligaša, jedini koji nije dobio licencu je trenutačno posljednje plasirani sastav lige Split, koji nije dobio licencu niti za Drugu HNL! Licence su dobila i prva tri sastava u Drugoj HNL, Rudeš, Gorica i Solin, te Zagreb.

Tri kluba koja dobila licencu za nastup u Prvoj HNL za stadion na kojemu će igrati domaće utakmice naveli su Maksimir, to su Dinamo, Lokomotiva i Gorica. Dva kluba, Zagreb i Rudeš, licencu su dobili uz prijavljen stadion u Kranjčevićevoj ulici, Hajduk, Rijeka, Cibalia, Inter, Osijek, Istra 1961 i Slaven Belupo imaju licence za igranje na svojim dosadašnjim stadionima, dok bi Solin, ako se plasira u prvu ligu, svoje domaće utakmice igrao na stadionu Park mladeži.

Licence za nastup u UEFA-inim natjecanjima dobili su Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo.

U objašnjenju odluke iz HNS-a navode kako su uvjeti za dobivanje licence ti da tražitelj licence ispunjava kriterije iz pet skupina kriterija, a to su sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski.

S odlukom se teško mirio čelnik 'crvenih' s Parka mladeži Slaven Žužul.

'Ova odluka nije pravedna i mi ćemo se protiv nje boriti svim sredstvima. Moram se konzultirati s odvjetnicima, no nema šanse da me netko uvjeri da je ovo pravo i pravda', rekao je Žužul za 24sata i nastavio:

'E, nećete majci! Neće moj RNK Split igrati Treću ligu! Mi imamo sve uvjete za Drugu ligu, imamo 13 od 15 uvjeta i za Prvu, s tim da bi i ova dva riješili u mjesec dana, da nam se ostavio rok. Najlakše je ugasiti Split, ali neće im to proći, neš' majci, ne dam klub dok budem mogao hodati', zaključio je Slaven Žužul.