ODLAZAK TRI LAVA

Rijetko tužan vikend engleskog nogometa

20.05.2013 u 10:43

Bionic
Reading

Ovoga vikenda engleski je nogomet ostao bez trojice igrača koji spadaju u neosporan niz velikana koje je 'kolijevka nogometa' u zadnjih dvadesetak godina dala

Trojica engleskih nogometnih vitezova ovoga su vikenda upisali posljednje nastupe u profesionalnom nogometu. Dvojica su se oprostila s novim naslovima nacionalnih prvaka, dok je treći otišao bez da je ikada okusio tu slast. Dvojica su cijele karijere posvetile jednom klubu, a treći je jedini Englez koji je prvak postajao u četiri različite države. Tri lava.

Paul Scholes je otišao u sjeni svog velikog trenera Alexa Fergusona, koji je u nedjelju također posljednji put sjedio na klupi Manchester Uniteda. Scholesa je u ludoj (5:5) utakmici protiv WBA uveo u 83. minuti i 38-godišnji veznjak tako je upisao 717. nastup za United i zaradio velike ovacije svojih navijača. Osvojio je 11. naslov, 25. trofej ukupno i ovacijama ispraćen u zasluženu mirovinu iz koje se lani vratio kako bi pomogao svom ozljedema osakaćenom Unitedu.

Scholesov oproštaj ostao je duboko u sjeni Fergusonovog

U pobjedi Liverpoola (1:0) protiv QPR-a Jamie Carragher je odigrao 86 minuta nakon čega ga je zamijenio nasljednik Sebastian Coates. Jamie je tako upisao svoj 737 nastup za redse i nakon što je zajedno s djecom na teren ušao kroz špalir igrača obiju momčadi na kraju je slušao mitski You'll never walk alone u svoju čast. Veliki igrač, jedan od najvećih u povijesti igre koji nikada nije postao prvakom države. Iako, osvojio je 11 službenih naslova s Liverpoolom, od čega četiri Uefina.


Preko puta kanala, u dresu PSG-a zbogom kopačkama je rekao David Beckham. Francuzi su mu priredili lijep oproštaj, a suze šminkerske ikone nogometa obišle su svijet. Beckham je tijekom karijere, za rauliku od Scolesa i Carraghera uvijek tražio nove izazove i veću popularnost, ali njegov pristup igri i momčadima za koje je nastupao, te podatak da je bio prvak u 10 navarata s četiri kluba, neosporno ga svrstava u red velikana. Ne zbog milijuna ni 'posh' stila, velik je i ako se izolira samo

Beckham je u suzama napustio najdraže radno mjesto