PROTIV TOGA SE NE MOŽE

Rijeka uskoro počinje svoj europski put, a na Rujevici se sprema neizbježan scenarij koji je 'noćna mora' za svakog trenera

18.09.2020 u 18:43

Bionic
Reading

Rijeka sljedećeg tjedna (četvrtak, 24. rujna) počinje svoj europski put, ali bi u treće pretkolo Europske lige mogla ući drastično oslabljena, jer su na Rujevici prisiljeni prodavati

Podsjećamo, Rijeka će u 3. pretkolu na Rujevici ugostiti ukrajinsku ekipu Kolos Kovalivka, a ukoliko izbori play-off Europske lige tada ide na gostovanje kod boljeg iz utakmice Kopenhagen - Piast (iz Gliwica).

Pitanje je u kakvom će sastavu prvoligaš Rujevice dočekati prvi europski izazov, jer trener Simon Rožman svakog dana može ostati bez nekog od ključnih igrača, a možda i njih više.

Takav rasplet, uvijek nezgodan za svakog trenera, navijestio je i predsjendik kluba Damir Mišković. On je u razgovoru za Novi list potvrdio kako postoji interes iz inozemstva za najboljeg strijelca Antonija Čolaka, ali da bi transfere lako mogli napraviti Ivan Lepinjica, Hrvoje Smolčić, Domagoj Pavičić i Joao Escoval.

Nema tko nije na prodaju, jer se prazne blagajne hrvatskih prvoligaša u pravilu pune prodajama igrača i to je nešto što se ne može promijeniti ukoliko žele funkcionirati.

  • +4
Osijek - Rijeka, 4. kolo HT Prve lige, 2020/21 Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Dodajmo i jednu informaciju, utakmica šestog kola između Dinama i Rijeke, koja se trebala odigrati u nedjelju 27. rujna, odgođena je na zahtjev riječkog prvoligaša. Odgoda je zatražena zbog priprema i nastupa u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Sukladno odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja klubovi koji sudjeluju u UEFA natjecanjima imaju pravo na odgodu jedne utakmice. Utakmica će se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu o čemu će se odluka donijeti naknadno.