SLAVLJE NA RUJEVICI

[VIDEO, FOTO] Rijeka spasila čast hrvatskog nogometa; poslije 120 minuta žestoke borbe slomila Kolos i stigla korak do skupina Europske lige

Bionic
Reading

Rijeka se plasirala u play-off Europske lige nakon što je u trećem pretkolu na Rujevici, poslije produžetaka, svladala ukrajinski Kolos 2:0, a strijelci su bili Escoval i Andrijašević

Osijek, Lokomotiva i Hajduk oprostili su se od mogućnosti da zaigraju u skupinama Europske lige, a za razliku od njih Rijeka je svoj san nastavila te se pridružila Dinamu u play-offu.

Nije bilo lako, nije moglo bez drame protiv Kolosa iz Kovalivka, kluba koji je osnovan 2012. i koji je prošle sezone po prvi puta zaigrao u elitnom razredu ukrajinskog nogometa te odmah izborio sudjelovanje u drugom po snazi Uefinom natjecanju.

Ipak, poslije 120 minuta Rožmanovi dečki su s travnjaka Rujevice izišli kao pobjednici zahvaljujući golovima Escovala i Andrijaševića te su tako zadržali nadu da bi se mogli dokopati skupina koje donose i milijune iz Uefine blagajne, a na tom putu ih još čeka Kopenhagen u Danskoj (1. listopada).

Rijeka je tako spriječila potpuno zamračenje hrvatskog nogometa, jer su ovaj četvrtak svoju europsku avanturu završili Lokomotiva (0:5) i Hajduk (0:2)...

Prvi priliku na utakmici imala je Rijeka u 15. minuti, Murić je lukavo ubacio iz kornera, ali vratar Volynets bio je siguran. U 24. minuti Muriću se otvorila prilika, ali umjesto udarca, pokušao je proigrati Andrijaševića i propala je sjajna prilika

Prvu priliku gosti su imali u 42. minuti, međutim Novak nije dobro reagirao u odličnoj situaciji pred golom Rijeke.

U 57. minuti Pavičić je lijepo prošao, ali je njegov udarac završio u rukama vratara Kolosa. Gosti su uzvratili dvije minute kasnije, ali Bogdanov nije bio precizan.

  • +15
Rijeka - Kolos, 3. pretkolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je u 70. minuti imala sjajnu priliku, Tomečak je ubacio, Andrijašević je smirio loptu prsima za Lončara koji je potegnuo sa 16 metara, ali preko gola. Dvije minute kasnije dobru prilku je imao i Kulenović nakon ubačaja iz kornera, ali nije loptu dobro zahvatio.

Najbolju priliku na utakmici imali su gosti u 89. minuti, srećom Seleznjov je promašio nemoguće. Velkovski je izgubio loptu, sjevnula je kontra nakon koje je Seleznjov ostao na pet metara ispred vrata Rijeke, no spetljao se i prebacio vrata gurnuvši susret u produžetke.

Nažalost, jaka kiša je natopila travnjak Rujevice i uvjeti za igru su postali jako teški, praktički nemogući.

Ključni trenutak u produžetku dogodio se u 103. minuti kada je Escoval zabio nakon ubačaja iz kornera. Murić je ubacio, Andrijašević je glavom spustio loptu za Escovala, a Rožmanov joker iz blizine ju je zakucao pod gredu za vodstvo.

Sve dvojbe oko pitanje pobjednika razriješene su u 115. minuti nakon velike pogreške gostujućeg vratara kojem je ispala lopta iz ruke. Kulenović je prihvatio 'poklon', pucao prema vratima, no lopta je zastala na crti, gdje ju je Andrijašević pospremio u mrežu.

RIJEKA - KOLOS 2:0

RIJEKA. Stadion Rujevica - bez gledatelja; Sudac: Tiago Martins (Por);

Strijelci: 1:0 Escoval (103), 2:0 Andrijašević (115)

RIJEKA: Nevistić - Capan, Velkovski (od 91. Escoval), Smolčić - Tomečak (od 90. Raspopović), Čerin (od 99. Lepinjica), Pavičić (od 71. Kulenović), Štefulj - Murić, Lončar, Andrijašević

KOLOS: Volimets - Kravčenko, Havriš, Petrov, Novak, Jermec - Smirnij (od 84. Kostišin), Bogdanov, Zadoja (od 108.