'VRIME JE 2'

Rijeka i Dinamo ne spavaju mirno; kakve to signale Hajduk šalje s Perišićem?

26.03.2024 u 12:08

Bionic
Reading

Hajduk je objavom jednog videa zapalio vojsku svojih navijača, ali i unio dašak nemira u svlačionice najvećih konkurenata Rijeke i Dinama

Ivana Perišića se zazivalo u bijeli dres između dvije sezone, potom se maštalo o njegovom povratku na Poljud u zimskog prijelaznom roku, no kada se to činilo najrealnijim ishodom (u rujnu 2023. godine) na treningu njegovog bivšeg kluba Tottenhama dogodila se teška ozljeda pa operacija prednjih križnih ligamenta i oporavak koji još uvijek traje.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ivan je u međuvremenu potpisao ugovor s Hajdukom do kraja ove i za sljedeću sezonu te individualno počeo s treninzima.

Nedavno je bio na okupljanju reprezentacije gdje je procjena bila da je rano za povratak na terene.

'Stanje ide na bolje, važno je da sada ne žuri. Znam koja je njegova emocija za Hajduk i reprezentaciju, no ne smije žuriti. Ivan to zna, neće igrati dok ne bude posve spreman. Mi očekujem da na pripreme u lipnju dođe zdrav. Bez Ivana Perišića mi smo bitno slabiji, željno ga očekuje. Molit ću ga da bude racionalan', rekao je izbornik Zlatko Dalić koji bi Perišića želio imati na raspolaganju u lipnju na Euru.

Medicinski stručnjaci također šalju signale da je za povratak rano, no sigurni smo i da medicinska služba Hajduka vodi brigu o zdravlju i datumu mogućeg povratku Ivana Perišića na travnjake. U konačnici, Perišić će neke stvari morati sam prelomiti.

  • +9
Navala na ulaznice za utakmice SuperSport HNL-a i SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa Hajduk - Dinamo, Zadar - Split, 20.3.2024. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic

Njegov zajednički trening s ostatkom momčadi Hajduka mnogi su vidjeli kao poruku o mogućem povratku u završnici prvenstva u koju Hajduk ulazi s četiri boda manje od vodeće Rijeke te jedan više, ali i utakmicom manje od Dinama. Bijeli također napadaju i SuperSport Hrvatski nogometni kup kojeg su osvojili prethodne dvije sezone.

Hajduk 30. ožujka (19:30 sati ), igra na Poljudu prvenstveni derbi s Dinamom, 3. travnja s istim protivnikom polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (19 sati), a 7. travnja na Rujevici (19:30 sati ), novi derbi SuperSport HNL-a protiv Rijeke. Za sva tri susreta utakmice su rasprodane, a možete ih pratiti na MAXSportu 1 (MAXtv). Ove utakmice pokazat će gdje je Hajduk.

Hoće li Perišić priskočit u pomoć momčadi Mislava Karoglana pitanje je na koje bi odgovor željeti znati i navijači Bijelih i suparnici u borbi za naslov prvaka. Sigurno je da s njim Hajduk postaje ozbiljniji kandidat za napad na trofeje.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.