30. OŽUJKA u 19.30 SATI

Dinamo za najveći hrvatski derbi dobiva pojačanje; hajdukovce će ovo deprimirati

21.03.2024 u 16:02

Bionic
Reading

Ovih dana u fokusu nogometne reprezentacije turnir je u Egiptu, u kojem se Vatreni polako zagrijavaju za Euro u Njemačkoj. No navijači hrvatskih klubova itekako pozorno prate što se događa i u njihovim 'dvorištima'

U dvoboju s Rudešom Martin Baturina uhvatio se za zadnju ložu te se strahovalo da bi veliki Jakirovićev adut mogao pauzirati duže vrijeme i propustiti nekoliko važnih utakmica. Između ostalog, dva sraza s Hajdukom. Prvi u 28. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige (subota 30. ožujka, 19.30 sati, MAXSport 1, MAXtv), odnosno polufinalni sraz SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (srijeda 3. travnja, 19 sati).

Učitavanje Izbornih Podataka...

Baturina je zbog te ozljede propustio ovo reprezentativno okupljanje, odnosno boravio je sa suigračima samo prvog dana na promociji novog hrvatskog dresa, a tada je otkrio da ipak nije riječ o težoj ozljedi, odnosno da se nada povratku na terene za tjedan dana.

Ipak, da Jakiroviću treba dodatna energija, svima je jasno, a nju će dobiti u povratniku među Modre, Marku Rogu. Cagliarijev igrač koji je stigao do kraja godine na posudbu u trenažnom je procesu, radi s momčadi i, po svemu sudeći, bit će veliko pojačanje u kadru već za ove utakmice protiv Hajduka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Istina, Rog nije dugo igrao, ali što je važno, dva je mjeseca pod punim naporom i ne osjeća nikakve probleme, što smo doznali iz krugova bliskih igraču.

Također, treneru na dispoziciji bit će Marko Bulat, kreator u veznom redu i daleko najbolji izvođač svih prekida u Dinamu, a posljednji put bio je na terenu u gostujućoj pobjedi Dinama (1:0) kod Betisa.

Prema tome, posve je jasno da raste optimizam u Dinamovim redovima.

A kako je kod navijača Modrih taj entuzijazam porastao, među Hajdukovim navijačima, dojma smo, stagnira.

Jer iako je Ivan Perišić već u nekoliko utakmica sjedio na Hajdukovoj klupi, navijači su bili uvjereni da je pitanje trenutka u kojem će se najzvučnije pojačanje HNL-a proteklih godina pojaviti na travnjaku.

Vjerovali su hajdukovci da će baš on biti prevaga u toj neizvjesnoj borbi za naslov prvaka.

No stigao je hladan tuš. Izbornik Dalić nije htio riskirati te je ostavio Perišića u Hrvatskoj kako bi samostalno nastavio s treninzima. Ali ti su treninzi očito donijeli više problema nego dobroga. Jer Perišić i dalje ne može posve ispružiti nogu, već osjeća probleme. Kako prenose Sportske novosti, struka strahuje da, s obzirom na stanje, postoji rizik od novog puknuća ligamenata. Pritom je pitanje i razine na kojoj to činiš i kvalitete izvedbe. Na njegovoj poziciji krila česte su promjene smjera i brzine, a još se radi o desnoj nozi, kojom šutira, i ako krene s utakmicama dok nije sve tip-top, golema je opasnost da to neće dobro završiti.