SuperSport HNL

Rijeka dočekuje Rudeš, Istra u gostima kod 'lokosa'; evo gdje gledati današnje utakmice

16.12.2023 u 09:16

Bionic
Reading

Današnji program 19. kola SuperSport HNL-a otvaraju u Kranjčevićevoj Lokomotiva i Istra 1961 (14.50 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će na teren istrčati Rijeka i Rudeš (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

Subota nam u 19. kolu SuperSport HNL-a donosi dva zanimljiva ogleda. U Kranjčevićevoj će Lokomotiva ugostiti momčad Istre 1961 (14.50 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će na Rujevici snage odmjeriti Rijeka i posljednjeplasirani Rudeš (17 sati, MAXSport1, MAXtv).

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 (14.50 sati, MAXSport1, MAXtv)

'Lokosi' slast pobjede u SuperSport HNL-u nisu osjetili dva i pol mjeseca, od 2. listopada. Tada su, znakovito, pobijedili baš Istru 1961. U Puli je tada bilo čak 4:0 za Lokomotivu koja je potom u osam utakmica nanizala pet remija i tri poraza. U prošlom su kolu 'lokosi' odigrali 1:1 s Hajdukom, ali trener Silvijo Čabraja nije bio zadovoljan bodom protiv lidera.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Svi mi čestitaju, ali ja ne mogu biti zadovoljan. Imali smo prednost i onda opet naša stara boljka, u 75. minuti smo primili gol. U dosta utakmica povedemo... Zadovoljan sam htijenjem i željom, ali rezultatom nisam', kazao je nakon remija s 'bilima' Čabraja čija je momčad bodovno poravnata s Istrom. Istina, 'lokosi' imaju utakmicu manje, ali su u ovom trenutku s po 18 osvojenih bodova na 7. i 9. mjestu ljestvice SuperSport HNL-a.

  • +29
SuperSport HNL: Lokomotiva - Hajduk (18. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

A Istra se od početka studenog napokon 'probudila', nanizala je tri pobjede (Slaven Belupo i Varaždin doma te Rudeš u gostima) uz domaći 2:0 poraz od Hajduka te temi 0:0 u gostima kod Gorice u prošlom kolu. Uz napomenu da je Istra u Velikoj Gorici od treće minute utakmice imala igrača više, ali nije uspjela zabiti...

'Zadnja utakmica ove polusezone i vrlo zahtjevna za nas. Igramo protiv ekipe koja je u dosta sličnoj situaciji kao i mi, zato je vrlo bitno za nas da uzmemo tri boda i nastavimo s rastom. Bit će teška utakmica, ali mi smo spremni i idemo po tri boda, to nam je cilj', kaže trener Istre 1961 David Catala uoči utakmice i dodaje:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Lokomotiva je ekipa koja je dominantna u tranzicijama, imaju brze igrače u napadu, a mi imamo loše iskustvo s njima za koje se nadamo da se neće ponoviti i da smo naučili iz grešaka. Imamo kvalitetan tim, kvalitetne igrače te moramo biti ambiciozni i gledati pozitivno naprijed.'

>> više statistike potražite OVDJE.

RIJEKA - RUDEŠ (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

Rijeka je u prošlom kolu doživjela bolno prizemljenje, na Rujevici je Slaven Belupo razbio momčad Željka Sopića čak 4:2. Bio je to za sve šokantan rezultat nakon čak 11 utakmica u nizu bez poraza.

'Momčad je mlada i zato postoje oscilacije kojih sam ja svjestan, ali se definitivno nikog ne bojimo i kad smo svi zdravi možemo protiv svakog. Nadam se da ćemo s pobjedom završiti ovu posezonu, nakon toga se dobro odmoriti i u tri tjedna dobro pripremiti za nastavak sezone koji kreće sa zaostalom utakmicom protiv Gorice', kaže trener Rijeke Željko Sopić i dodaje:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ovo je susret protiv kluba koji se nalazi na dnu ljestvice. Ipak, mislim da ih, s obzirom na gostujuće prezentacije na Poljudu i Maksimiru, moramo ozbiljno shvatiti. Zaslužuju dužan respekt, bez obzira na ljestvicu, u suprotnom mogli bi imati problema. Nadam se dobrom rezultatu, a to je samo osvajanje tri boda.'

Rudeš i dalje čeka na prvu ovosezonsku pobjedu u prvenstvu, no u prošlom je kolu namučio Dinamo i izgubio 'samo' 1:0.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'U nogometu rezultat nekad ne prati igru i prezentaciju. Zato sport i je zanimljiv, jer nekad bolja ekipa izgubi, odnosno lošija pobijedi. Nama treba taj rezultat, ali treba i Rijeci. I zato očekujem dobru utakmicu, neizvjesnu do samog kraja i neka pobijedi bolji', kaže trener Rudeša Davor Mladina i dodaje:

'U ovom trenutku me zanima kako ćemo izgledati mi, a ne Rijeka. Nadam se da ćemo uspjeti ponoviti igru kao protiv Dinama, a što se tiče samog rezultata, vidjet ćemo kakav će biti.'

>> više statistike potražite OVDJE.

  • +8
SuperSport HNL: Dinamo - Rudeš, 9.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore