A PRVAK ĆE BITI....

Bruno Petković objasnio tko je 'krivac' za Hajdukovo prvo mjesto

15.12.2023 u 17:07

Bionic
Reading

Dinamov napadač Bruno Petković u četvrtak je s dva gola Ballkaniju najavio povratak u golgetersku formu. A pred Modrima u nedjelju je izuzetno važna utakmica, odnosno derbi protiv splitskog Hajduka, u koju ulaze pod velikim imperativom

Hajduk u Zagreb dolazi kao lider prvenstva, sa sedam bodova prednosti, ali i što je važno naglasiti - dvije utakmice više. No, Dinamo čak i da u te dvije utakmice osvoji šest bodova, i dalje bi bio u 'minusu', a još k tome treba podsjetiti da je Hajduk u obje prvenstvene utakmice ove sezone - upisao pobjede.

I zato je jasno da si Dinamo ne smije dopustiti još jedan kiks protiv najvećeg suparnika.

U prvom, maksimirskom derbiju, Bruno Petković je zabio za 1:0, ali potom i promašio penal, nakon čega je Hajduk stigao do preokreta i pobjede 1:2. U splitskom derbiju kojeg je Hajduk dobio 1:0, Petković je krenuo u utakmicu, ali zbog ozljede je morao izaći u 44. minuti.

'Zaslužili smo više u prve dvije utakmice protiv Hajduka od onoga što smo dobili. Protivnik je na prvom mjestu, pun samopouzdanja. Ima manje za izgubiti od nas jer su od nas puno veća očekivanja. Nadam se utakmici otvorenog garda, pa da vidimo tko je bolji', najavio je Petković, koji na ruci, dok nema Ademija, nosi kapetansku vrpcu.

'Ja sam prvi koji je Hajduku dao vjetar u leđa s promašenim penalom na Maksimiru. Nakon toga su ušli u pozitivan niz. Euforija ih vodi i drži tamo gdje jesu. Jako dobra ekipa, puno su se pojačali, ali prvak će biti Dinamo. Pobjeda u derbiju bi donijela komotniju situaciju, ali i nakon te utakmice ostaje još čak 19 utakmica', rekao je Petković pred novinarima u najavi derbija.

Otkrio je kako se osjeća nakon povratka:

'GPS rezultati pokazuju da se osjećam jako dobro. Mislim da nam teže padaju psihičke tegobe. Bilo je teško žonglirati između velikih očekivanja i pritiska. Svakako će nam dobro doći odmor koji slijedi'.

Dinamo nije ista momčad s Petkovićem i bez njega:

'Imponira mi da sam bitan Dinamu. Navikli smo na jedan tip igre sa mnom, drugačiji od onog s ostalim napadačima'.

A za kraj Petković je komentirao i novog junaka Dinama:

'Kaneko je odličan igrač koji radi razliku. Jako je nepredvidljiv s dozom sportskog bezobrazluka. Uvijek napada suparnika, ide okomito'.

Nadaju se Modri da će i Kaneko, ali i Petković u nedjelju biti jednako nadahnuti.

  • +38
Dinamo - Ballkani Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL