Jakirović otvoreno

Trener Dinama uoči derbija protiv Hajduka jednom izjavom skinuo pritisak s igrača

15.12.2023 u 15:22

Bionic
Reading

U nedjelju je na Maksimiru od 17.15 sati (MAXSport 1, MAXtv) na rasporedu, u sklopu 19. kola SuperSport HNL-a, najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka

Uoči utakmice koja Dinamu dolazi nakon pobjede nad kosovskim Ballkanijem, što im je osiguralo 'novo proljeće u Europi', novinarima se obratio trener Sergej Jakirović.

>> >> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Važna, prevažna utakmica, iako mislim da se neće tu ništa odlučiti. Može biti psihološka prednost, u tom smislu utakmica puno nosi, znamo što nam je činiti, imamo dvije utakmice manje, imamo zaostatak i pokušat ćemo sve napraviti da na radost navijača pobijedimo Hajduk', kazao je mirnim glasom Jakirović. Tim riječima potpuno je skinuo pritisak sa svojih igrača od kojih očito želi da se opuste i da se igraju nogometa, da se nadigravaju. A ne da razmišljaju o bodovnom zaostatku...

Nekoliko riječi kazao je i o tome kakav Hajduk očekuje u Maksimiru:

'Analizirali smo ih, imamo dva neugodna iskustva s njima, zaslužili smo puno više u tim utakmicama s obzirom na prikazano. Moramo to maksimalno odraditi, dati zadnji atom snage. Oni su zadnji put igrali prošli petak, mi sinoć, uvjeren sam da će igrači naći dodatnu energiju, ovo su važna tri boda', koji je svjestan kako bi pobjedom i nova tri boda došli blizu Hajduka. Na samo minus četiri boda uz dodatak kako moraju odraditi i dvije zaostale utakmice.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Da, jako puno bi nam značilo u psihološkom smislu da odemo na pauzu s minus četiri. Cijelo vrijeme zaostajemo, a stalno se broje te dvije odgođene utakmice, ali i njih moraš pobijediti. A to će biti zahtjevno, puno ovisi i kakav će biti protivnik u tom terminu. Moramo pronaći snage da pobijedimo. Uvijek se nešto računa, odgađaju se utakmice, ali to moraš pokazati na terenu', kazao je kratko Jakirović.

Standings provided by Sofascore