nada se ostanku

Riječi Igora Štimca o Nikoli Vlašiću snažno odjeknule diljem Rusije

08.02.2019 u 18:40

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac smatra da bi za Nikolu Vlašića bilo najbolje ostati još nekoliko godina u moskovskom CSKA-u, a u budućnosti prognozira da će u jednom trenutku moći birati između Barcelone ili Real Madrida...

Mladi 21-godišnji bivši veznjak Hajduka nije se snašao u Evertonu prošle sezone pa je tijekom ljeta otišao na posudbu u moskovski klub u kojem se odmah nametnuo treneru Gončarenku, a ovaj ga je tijekom jeseni koristio na čak sedam različitih pozicija.

  • +8
Nikola Vlašić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Vlašić je zabio sedam golova u dresu CSKA, a onaj pobjednički protiv Reala u Moskvi ostat će mu u sjećanju cijeli život. No, iako je Nikola izrazio želju za ostankom u Rusiji, mali su izgledi da se to ostvari. Naime, moskovski klub nema novaca platiti odštetu Evertonu koja će biti veća od deset milijuna eura, dok pojedini talijanski klubovi nude i više od toga.

Dnevnik Sport Ekspress za mišljenje je pitao Igora Štimca koji se ipak nada kako bi Rusi mogli pronaći novac i kupiti Vlašića.

'Za njega bi bilo najbolje da ostane. Očito je da se dobro osjeća u Moskvi i igra zdrav nogomet. Ne mislim da je Everton za njega ozbiljniji izbor od CSKA,' izjavio je bivši hrvatski izbornik pa dodao:

'Za nekoliko godina ako Vlašić nastavi tako igrati i postane igračem udarnog sastava hrvatske reprezentacije, moći će birati između igranja za Real ili Barcelonu.'

'Pratim njegov napredak otkad je dijete i mogu hrabro prognozirati da je sjajna sezona u dresu CSKA tek početak fenomenalne karijere. Vlašić ima odličnu tehniku, a njegove vrline su eksplozivna snaga i spretnost. On koristi svoje individualne vještine kako bi pomogao momčadi, a ova sezona je prvi znak da je sazrio. Također, dolazi iz sportske obitelji u kojoj znaju što napraviti ako želiš postati velik u svom sportu,' objasnio je Štimac Rusima.

CSKA tek 2. ožujka protiv Arsenala iz Tule nastavlja svoju sezonu u ruskom nogometnom prvenstvu...