šok za Vatrene

Rezultati ankete o Livaji i napuštanju reprezentacije razotkrili su puno toga

07.06.2023 u 11:02

Bionic
Reading

Nakon što je napadač Hajduka Marko Livaja iznenada napustio hrvatsku nogometnu reprezentaciju, postavlja se pitanje je li to bio dobar i mudar potez

Naime izbornik Zlatko Dalić više ne može pozvati novog napadača umjesto Marka Livaje jer je popis poslan Uefi i rok je prošao.

Jasno je da odluka nije bila laka, jer ipak je u pitanju završni turnir Lige nacija, na kojem Hrvatska ima veliku priliku ispisati povijest te uz to osvojiti bogatu nagradu. Pobjedniku Lige nacija pripada 14 milijuna eura, drugoplasiranom devet, trećeplasiranom osam, a četvrtom (dakle usprkos dva poraza) sedam milijuna eura.

>> Kakav šok za Vatrene! Marko Livaja napustio reprezentaciju, evo što je sve rekao!

No Livaji je presudio incident koji se dogodio u ponedjeljak na treningu Vatrenih u Rijeci. Naime s tribina riječke Rujevice jedan 'navijač' ga je konstantno verbalno vrijeđao.

Livaja je prekinuo trening i odlučio krenuti prema gledateljima koji su ga vrijeđali kako bi se obračunao s njima. Za njim su odmah krenuli neki igrači, pa i pomoćni trener Vedran Ćorluka, da smire situaciju.

Na koncu je sve kulminiralo time da Hrvatska odlazi u Nizozemsku bez najboljeg strijelca SuperSport HNL-a i najveće zvijezde Hajduka.

Naime u HNS-u su mišljenja da je incident kreirao neugodnu atmosferu te okruženje u kojem se Livaji nemoguće fokusirati na završni turnir Lige nacija.

'Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član', izjavio je putem HNS-a Livaja.

Nakon što se povukao i vratio u Split u našoj anketi pitali smo vas je li Livaja povukao dobar potez odlaskom iz reprezentacije.

Sudeći po odgovorima čitatelja tportala, čini se da je Livaja, da je ostao priseban i oglušio se na uvrede (osiguranje bi čovjeka sigurno izvelo sa stadiona), trebao ostati u reprezentaciji. Jer velik dio čitatelja mišljenja je da 'nije prvi, nažalost ni zadnji, kojeg vrijeđaju u reprezentaciji'. Neki su mišljenja da je možda u pitanju nešto drugo što se pokušava zataškati... Kako god se okrene, Livaja više nije član Vatrenih i nije nemoguće da je možda zauvijek napustio reprezentaciju.

U našoj anketi još uvijek možete ostaviti svoj glas.

  • +7
Trening Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL