'disciplinci' bez milosti

Repovi derbija; Hajduku 'masna' kazna zbog bakljade, a Mijo Caktaš zbog udaranja Šunjića mora 'na hlađenje'

05.04.2019 u 16:40

Bionic
Reading

Hajduk je u srijedu na Poljudu izgubio 1:0 u derbiju s Dinamom, a danas su 'disciplinci' HNS-a objavili kazne za sve izgrede koji su se dogodili na derbiju

Mijo Caktaš (Hajduk) zbog isključenja na utakmici Hajduka i Dinama, a kojeg je zaradio zbog namjernog udaranja protivničkog igrača Ivana Šunjića otvorenim dlanom u predjelu glave, kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 5.000 kuna.

No, kaznama s derbija tu nije kraj. Zbog upaljenih ukupno 74 pirotehničke naprave na sjevernoj i istočnoj tribini stadiona Poljud tijekom utakmice Hajduka i Dinama, pri čemu su tri ubačene na tartan stazu, a jedna u teren za igru te zapaljenih nekoliko sjedalica na sjevernoj tribini u drugom poluvremenu zbog čega je morala intervenirati vatrogasna služba, HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna.

  • +18
Hajduk - Dinamo, 27. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Nije samo HNS kaznio Hajduk, svoju 'porciju' dobio je i Dinamo. Tako je Mario Rubinić, fizioterapeut Dinama, koji je udaljen s klupe u 37. minuti iste utakmice zbog psovanja protivničkog igrača kažnjen je novčanim iznosom od 2.000 kuna. Ujedno GNK Dinamo mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na istoj utakmici (čl. 54. DP HNS – 5 opomena i udaljenje fizioterapeuta).

  • +6
Navijači na utakmici Hajduk - Dinamo, 27. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL