remont preko ljeta

Real pripremio ogroman novac: Kupuje strašne igrače, Zidane će opet imati megamomčad

18.05.2019 u 13:15

Bionic
Reading

Dnevnik Marca saznaje kako je uprava Real Madrid odlučila potrošiti čak 300 milijuna eura u pojačanja ovo ljeta, što nije bio slučaj prethodnih sezona...

Dok momčad pobjeđuje, ne treba ništa mijenjati. To je bila logika kojom se Real Madrid vodio nakon što je zaokružio svoju postavu dovođenjem Garetha Balea, Isca i Jamesa Rodrigueza pa u posljednjih pet godina nije mnogo kupovao i svejedno je četiri puta osvojio Ligu prvaka.

  • +3
La liga, Real Madird - Villareal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, iznimno loša ova sezona pokazala je da je madridski klub spreman za ozbiljan remont, a dnevnik Marca saznaje kako je uprava odlučila uložiti čak 300 milijuna eura u pojačanja.

Već su kupljeni mladi 18-godišnji napadač Rodrygo Goes za 45 milijuna eura iz Santosa, kao i Portov defanzivac Eder Militao za oko 50 milijuna eura.

Na listi želja još su srpski napadač Luka Jović iz Eintrachta, kao i lijevi bek Ferland Mendy iz Lyona. Od velikih zvijezda madridski klub najbliže je dovođenju Edena Hazarda, a želje ostaju Neymar i Kylian Mbappe, što neće biti lako ostvariti.

Kako ne bi prekršio Fifina pravila poslovanja, Real namjerava prodajom igrača iz trenutne postave zaraditi 200 milijuna eura. Mnogo će toga ovisiti o Garethu Baleu koji bi mogao donijeti veliku odštetu, ali nije lako naći zainteresirani klub, s obzirom na visoku plaću koju zahtijeva. Među onima koji bi trebali biti prodani još su preko noći otpisani Dani Ceballos, kao i naš Mateo Kovačić, dok se spominju čak i odlasci Keylora Navasa te Raphaela Varanea, standardnih članova generacije koja je pokorila Europu.

U svakom slučaju, bit će u Madridu prometno ovog ljeta, a Zidane će pokušati složiti novu generaciju za pohod na Ligu prvaka. Osvoji li je, bila bi mu četvrta u nizu, s obzirom da je nastup ove sezone slavni Francuz propustio...