transferni el clasico

Real nakon poraza od Manchester Cityja kreće po zamjenika Luke Modrića; pripremili su milijune, ali posao im želi pokvariti Barca

27.02.2020 u 06:52

Bionic
Reading

Real Madrid je spremio 70 milijuna eura za Fabiana Ruiza kojeg želi i Barcelona pa će se veliki derbi odvijati i izvan terena

Real Madrid je izgubio od Manchester Cityja u dramatičnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Poveli su domaćini u Madridu preko Isca, ali onda je City sve okrenuo preko Jesusa i De Bruynea i upisao vrlo važnu pobjedu. Uz sve to, kapetan Reala Sergio Ramos je dobio i crveni karton.

  • +60
Real Madrid - Manchester City, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

Iako 'kraljevskom klubu' uopće ne ide loše ove sezone s obzirom na to da su još u igri za četvrtfinale Lige prvaka i da se u La ligi bore s Barcelonom za naslov prvaka i izmjenjuju na prvom mjestu, odlučili su kako za iduću sezonu ipak treba pojačati momčad. Jednostavno ova sadašnja ekipa ne djeluje dovoljno uvjerljivo, a tu je i pitanje našeg Luke Modrića koji dobiva manju minutažu, a na meti je i Inter Miamija iz MLS-a.

Kako bi pojačali ekipu i ujedno riješili pitanje zamjene za kapetana Hrvatske, u Realu su odlučili poslati ponudu za 23-godišnjeg španjolskog veznjaka Fabiana Ruiza kojeg prate već neko vrijeme. Ruiz ima ugovor s Napolijem, a želi ga i Barcelona pa će se Real i na tom polju morati dobro potući s najvećim rivalima.

Ruiz je već neko vrijeme jedan od najboljih mladih igrača na svijetu, a ove je sezone u dresu Napolija u 31 utakmici zabio tri gola i upisao dvije asistencije. U Realu ga vide kao idealnu zamjenu za Modrića i pripremaju ponudu od 70 milijuna eura. U Madridu smatraju da bi ovaj iznos mogao biti dovoljan da se posao brzo završi i da tako preteknu Barcelonu.

Barca pak ima još za odigrati i uzvrat osmine finala Lige prvaka s Napolijem s kojim je u Napulju odigrala 1:1. Katalonci se nadaju da će na toj utakmici, dok će se njihova ekipa boriti na terenu, u ložama uspjeti isposlovati dolazak Ruiza i tako ga oteti Realu. Veliki derbi van terena već je počeo, pitanje je samo kome će od ovih velikana pripasti ovaj El Clasico.

  • +20
SSC Napoli - FC Barcelona; Liga prvaka, 25.2.2020. Izvor: Profimedia / Autor: CARLO HERMANN / AFP / Profimedia