priznao španjolcima

Kako ga nije sram ovako se nuditi Realu? Makar, navijači Liverpoola već su to doživjeli od Sterlinga

21.02.2020 u 16:25

Bionic
Reading

Sljedeće srijede Manchester City u osmini finala Lige prvaka gostuje kod madridskog Reala, a mnogi su upravo ovaj dvoboj proglasili derbijem ove faze natjecanja. Tim povodom, 25-godišnji Raheem Sterling dao je intervju za španjolski AS

Engleski reprezentativac, 25-godišnji Raheem Sterling, još od vremena dok je nosio dres Liverpoola, privlači pozornost najvećih nogometnih klubova.

Nakon 'redsa' preselio je u redove Manchester Cityja, čiji dres nosi već petu sezonu. A nakon ovakvih riječi, iako ih on u jednom dijelu i demantira, daje se naslutiti da bi mu to mogla biti i posljednja. Tim prije, što je Manchester Cityju prošlog vikenda 'odrezana' kazna odnosno dvogodišnja suspenzija od nastupa u europskim natjecanjima.

'Trenutno sam u Cityju i stvarno sam sretan', rekao je Sterling za španjolski sportski list AS.

'Ali moram reći da je Real Madrid fantastičan klub. Kad vidite bijeli dres, točno znate za što se klub zalaže. Impresivan je, velik, moćan. No, istovremeno, imam ugovor sa Cityjem i sada ga moram ispoštovati. Ali, ponavljam, Real je fantastičan klub'.

  • +5
Manchester City - West Ham United, 19.2.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Devlin / AFP / Profimedia

S obzirom na to da se Sterlinga već i prije povezivalo s Realom, pa će sasvim sigurno i sada kada je City kažnjen, engleski reprezentativac ovako je komentirao moguće špekulacije.

'Nitko ne zna što donosi budućnost. Igrač sam i uvijek sam otvoren za izazove, ali upravo mi je izazov Manchester City. U budućnosti, nadam se, bit će ih još...', zagonetno je odgovorio Sterling.

Uoči dvoboja Cityja i Reala, naravno, rekao je kako vjeruje da su 'građani' spremni iznenaditi 'kraljeve', ali i u tom se odgovoru malo dodvoravao Zinedineu Zidaneu i Realu, koji je osvojio tri uzastopna naslova u Ligi prvaka.

'Mislim da je toliko puta osvojiti Ligu prvaka, posebno u nizu, izuzetno teško. Ne mislim da je to sreća; to je definitivno formula. Neki ljudi imaju taj pobjednički mentalitet i on (op.a Zinedine Zidane) pobjeđuje na bilo koji način. Dakle, ne bih rekao da je to sreća, rekao bih da je to nešto što je vjerojatno razvio i stekao tijekom svoje velike igračke ali i trenerske karijere, tako da nastavlja svoj pobjednički put'.