baš su loši

Razočarani Sebastian Vettel oštro kritizirao svoj Ferrari: Dajte mi bolji bolid, ovo je užas!

29.07.2020 u 10:36

Bionic
Reading

Momčad Ferrarija je u novoj sezoni Formule 1 imala velikih ambicija, no one su se rasplinule već nakon treće utrke. Situacija u momčadi je katastrofalna, a sve zbog očajno lošeg i nekonkurentnog bolida kojeg su dobili Sebastian Vettel i Charles Leclerc. Krenule su i prve kritike...

Dežurni kritičari počeli su na društvenim mrežama napadati Sebastiana Vettela koji jednostavno nakon svega nije mogao ne odgovoriti. Bivši svjetski prvak trenutno sa svojim Ferrarijem ne može biti konkurentan na stazi, a to je frustrirajuće...

'Dajte mi podjednako dobar bolid, kakav imaju i ostali i siguran sam da nitko neće biti ispred mene', rekao je vidno iznervirani Vettel i dodao:

'Ma sve ovo je jedan veliki užas...'

Realno, s njim se slažu i konkurenti koji uživaju u Ferrarijevim mukama. No, piloti su za to najmanje krivi, teško je da Vettel i mladi Charles Leclerc mogu napraviti čuda s lošim bolidom.

  • +7
Formula 1, VN Mađarske, 2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

U cijelu priču uključio se i bivši šef Mercedesa Norbert Haug, koji misli da Lewis Hamilton ne bi bio tako brz kad bi morao sjesti u bolid Ferrarija.

'Dajte Hamiltonu bolid Ferrarija i neće pobijediti, to je sigurno. Zato mislim da bi za Vettela bila dobra odluka da pređe u Racing Point, koji će od sljedeće sezone biti Aston Martin. Imat će odličan bolid. Jedini ograničavajući faktor je Vettelova želja da osvoji titulu s Ferrarijem', analizirao je Haug.

Slično razmišlja nekadašnji as Formule 1, Ralf Schumacher.

'Vettel je u ovom trenutku izvukao maksimum iz lošeg automobila. Uspijeva ga kontrolirati i neusporedivo je bolji od svog momčadskog kolege Leclerca. Ali, bez obzira na sve, Vettel s najboljim vremenom zaostaje za Mercedesom cijeli krug. Istini za volju, Mercedesov bolid je bolji nego prošle godine, a i tada je bio potpuno druga priča u odnosu na ostale konkurente', rekao je Schumacher.

Očito je pref Ferrarijem još jedna razočaravajuća sezona, a tek je počelo. Šteta...