ht prva liga

Razigrani Varaždinci u gostima kod zahuktalih 'lokosa', Istra se nada iznenađenju u Koprivnici

30.06.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Dvije utakmice 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige igraju se danas od 18.55 sati. U Kranjčevićevoj će na teren istrčati Lokomotiva koja se bori za Ligu prvaka i Varaždin koji je povezao tri pobjede (Arenasport 1), a u Koprivnici će Slaven Belupo dočekati Istru 1961 (Arenasport 3)

Utakmica između Lokomotive i Varaždina u Kranjčevićevoj (Arenasport 1, 18.55 sati) trebala bi biti prava poslastica. 'Lokosi' igraju sjajno, bore se za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka. U posljednje četiri utakmice doma su pobijedili Dinamo i Hajduk, a u gostima remizirali s Rijekom i Istrom.

'Ovo je jako bitna utakmica zbog toga što je Varaždin u izuzetnoj formi. Vezao je nekoliko vrlo bitnih pobjeda. Međutim, s druge strane igramo na našem terenu i mi smo apsolutni favoriti i nadam se da ćemo sutra to opravdati na terenu', rekao je trener Lokomotive Goran Tomić uoči utakmice s Varaždinom i dodao:

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

'Odlično izgledaju, što pokazuju sami rezultati. Pobijedili su Hajduk na Poljudu, vezali nekoliko jako bitnih pobjeda. Brzi su, neugodni su, organizirani i u obrani i u napadu tako da ne trebam puno reći ako kažem da će nas čekati jedna jako zahtjevna utakmica.'

  • +2
NK Istra 1961 - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Četiri ekipe su unutar dva boda u borbi za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka...

'Na početku sezone Lokomotiva je imala cilj osigurati jedno od mjesta koje vode u Europu. Mi smo vrlo blizu toga i sve što preko toga napravimo je veliki bonus za ovu ekipu. Naravno i samo finale Kupa... Mi ulazimo rasterećeni u nastavak sezone, a kada smo rasterećeni, mi smo sigurno najopasniji', zaključio je trener 'lokosa'.

S druge strane, Samir Toplak je preporodio momčad Varaždina koja je nanizala tri pobjede i remi, više nije u opasnoj zoni ispadanja. Varaždinci imaju 27 bodova, četiri više od Istre i čak deset od posljednjeg Intera.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

'Najvažnije nam je da imamo glavu i rep i da budemo opasni i prema naprijed i da budemo organizirani iza. Lokomotiva to traži od vas, izuzetno je dobra ekipa, ali ako mi svoje sve odradimo, onda se možemo nečemu i nadati. Lokomotiva sigurno spada u grupu onih najjačih protivnika, izuzetno je kvalitetna individualno i dobro posložena momčadski. Jako je poštujem i najopasniji nam je protivnik u ovom trenutku. Ono što je prednost Lokomotive svakako je činjenica da za razliku od ostalih protivnika nema taj imperativ drugog mjesta, a nama je ovo izazov da vidimo kako ćemo se nositi s ekipom koja igra na ovoj razini. Odigrali smo nedavno dvije pripremne utakmice, naravno to nije isto, ali vidjeli smo u nekim dijelovima susreta da se možemo s njima nositi', kaže Toplak čija je momčad nakon remija s Rijekom povezala tri pobjede - protiv Hajduka, Istre i Intera.

  • +9
Varaždin - Inter Zaprešić (31. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U drugom današnjem susretu do 18.55 sati u Koprivnici se sastaju Slaven Belupo i Istra 1961 (Arenasport 3).

'Znamo da smo do sada jako dobro igrali, znamo da smo bili konkurentni u svim utakmicama, ali da se nismo za našu igru, trud i zalaganje dovoljno nagradili bodovima. Oscilacije su normalne u razvoju ekipe, u sastavljanju hijerarhije i zajedničkog puta. Iz svega toga želim, zajedno s mojim igračima, stručnim stožerom, fizioterapeutima i svima u klubu, završiti posao kojeg smo započeli 8. listopada, a to je doći do cilja koji je bio stavljen pred nas – ostanka u ligi. Imamo zadnjih pet utakmica pred nama. Moramo se koncentrirati na posao i buduće protivnike i strpljivo i svjesno sve zajedno privesti kraju', kaže trener 'farmaceuta' Tomislav Stipić i upozorava:

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Istra igra lijep nogomet za oči. S loptom napadaju, a najopasniji su kad je nemaju...'

  • +6
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Trener Istre 1961 Ivan Prelec nada se iznenađenju u Koprivnici.

'Čeka nas standardno teška utakmica i nepredvidljivo je kako će se stvari odvijati. Slaven Belupo je momčad koja ima kvalitetu, pokazao je to na terenu i ima svoje motive. Naše je da damo svoj maksimum i tako napravimo sve što je moguće da osvojimo bodove', zaključio je trener Istre.

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Varaždin18:55
Slaven Belupo-Istra 196118:55
Gorica-Hajduk21:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb31234473
2.Hajduk31166954
3.Lokomotiva31166954
4.Osijek311411653
5.Rijeka31157952
6.Gorica3111101043
7.Slaven Belupo31871631
8.Varaždin31691627
9.Istra 196131581823
10.Inter Zaprešić31382017

Sljedeće utakmice

1.7.Inter Zaprešić-Dinamo Zagreb
1.7.Osijek-Rijeka
4.7.Istra 1961-Gorica
4.7.Varaždin-Slaven Belupo
4.7.Lokomotiva-Inter Zaprešić