RAMLJAKOV TROFEJ

Raskošni Porto postavio zadatak Hajduku za finale

08.06.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Odigrani su prvi dvoboji odlučujućeg trećeg kola memorijalnog turnira Mladen Ramljak, i hrvatski predstavnici koji apliciraju za finale imaju jasne zadatke kako doći do završnog ogleda

Subotnji program na Maksimiru otvorili su Valencia i Galatasaray i Španjolci su slavili sa 3:0. Turci su na kraju ispali najlošija momčad ovog juniorskog turnira, u borbu za sedmo mjesto ulaze sa tri čista poraza i gol razlikom 2:10. Priznali su da nisu doveli najbolje igrače iz generacije i jaka konkurencija to je znala kazniti.

Valencia je tako izliječila dio rana nakon dva poraza (u petak su protiv Dinama vodili 2:0, ali opet su pali) i u nedjelju će igrati za peto mjesto. O finalistu skupine A u 16.30 će odlučiti izravni ogled Aarhusa i Dinama. Obje momčadi imaju svih šest bodova, a u slučaju remija zbog bolje gol razlike za trofej bi se borio domaćin.


Porto je u svom trećem nastupu upisao i drugu pobjedu. Nakon poraza od Hajduka, u kojemu su također bili bliže pobjedi, sa sigurnih 4:0 svladali su Zenit iz St. Peterburga, a danas su status jako dobre momčadi potvrdili trijumfom nad Udineseom rezultatom 3:1. Bila jr to odlična utakmica u kojoj se Udinese evidentno oproavio od teškog poraza protiv Splićana (1:5) u petak i u kojoj je pokazao više u prvom dijelu. No, ostalo je 1:1, i u nastavku ih je presjekao gol iz (prilično nepotrebnog) penala kojega je mladi Rodrigues realizirao hladnom 'panenkom'. Do kraja je Porto pobjedu potvrdio divnim golom s 20 metara 15-ak minuta prije kraja.

Porto je tako preuzeo vrh skupine B i nalazi se u poziciji za finale, ali splitski Hajduk ima (18.15) u rukavu utakmicu protiv Zenita u kojoj bi mu i jedan bod osigurao drugi uzastopni nastup u finalu ovoga turnira. U slučaju bilo kakve pobjede Zenita u finalu u nedjelju u 11 sati bi igrao Porto.